Korvausilmaventtiilin asennus

Hinta

249€ - 299€

Kesto

1 - 2 tuntia

Korvausilmaventtiilin asennus

Painovoimaisessa ja poistoilmanvaihdolla varustetussa asuinhuoneistossa on oltava korvausilmaventtiilit. Korvausilmaventtiilit voidaan asentaa joko ikkunakarmeihin tai seinään ikkunoiden läheisyyteen. On tärkeää, että korvausilmaventtiilin asennuspaikka on jonkin lämmönlähteen yläpuolella, jotta vedon tunnetta ei synny. Asumismukavuuden varmistamiseksi myös tärkeää, että korvausilmaventtiilien määrä on riittävä. Yleensä korvausilmaventtiilit asennetaan oleskelutiloihin, kuten olo- ja makuuhuoneisiin sekä työhuoneisiin.


Yksinkertaisin korvausilmaventtiili on käsin säädettävä tai lämpölaajenemiseen perustuva pieni osa, joka peittää seinään poratun aukon. Tuloilman tuottamisen voi myös ratkaista ikkunakarmeihin asennetun korvausilmaventtiilin avulla.


Nykyaikaiset ratkaisut ovat moottoroituja venttiilejä, jotka sekoittavat ulkoa tulevan ilman huoneilmaan. Näin vähennetään ilmojen lämpötilaerosta syntyvän mahdollisen vedon tunnetta.


Korvausilmaventtiiliä asennettaessa on tärkeää muistaa nyrkkisääntö, että seinään porattu reikä pitää kallistaa noin sentin per metri ulospäin, jotta kosteus ja vesi eivät pääse rakenteista sisään.

Säädettävä

249€

Karmiventtiili

279€

Moottoroitu

299€