Tehdään yhdessä kaupankäynnistä inhimillinen kokemus!

Ilmamäärän mittaus ja säätö

Ilmanvaihtojärjestelmällä varustetun kiinteistön ilmavirtausten tulee olla tasapainossa. Mikäli kiinteistössä vallitsee ylipaine, kostea ilma siirtyy rakenteisiin ja antaa hyvät kasvuolosuhteet mikrobikasvustolle.

Mahdollisesti alipaineisen kiinteistön lämmityskustannukset taas nousevat. Kiinteistön hyväksytyissä ilmanvaihtopiirustuksissa käy ilmi ilmanvaihdon optimaalinen virtausnopeus per litra. Ammattilaisen tulee säätää ilmavirtaukset oikein. Tällöin vältytään liiallisilta lämmityskustannuksilta sekä varmistetaan terveellinen sisäilma kiinteistössä.

Kuinka ilmamäärien mittaus ja säätö tehdään?

Asentaja tarvitsee kiinteistön ilmanvaihtopiirustukset ja laatii työstä ilmamäärien mittaus- ja säätöpöytäkirjan. Mikäli ilmanvaihtopiirustuksia ei löydy, ammattitaitoinen asentaja osaa määritellä oikeat ilmamäärät määräysten mukaisesti. Pöytäkirjan valmistuttua, asentaja asettaa ilmanvaihtokoneen oikealle pyörimisnopeudelle ja varmistaa, että koneen muut asetukset ovat asianmukaiset. Lopuksi asentaja mittaa ja säätää venttiilit.

 

Venttiilien aukeama tarkastetaan rakotulkilla ja paine-eromittarilla tarkistetaan venttiilien ja huoneilman välinen paine-ero. Tarvittavat ilmamäärät lasketaan venttiilin valmistajan antamien arvojen perusteella. Mikäli ilmamäärä ei vastaa vaadittua arvoa, mittaaja avaa tai sulkee venttiiliä tarvittavaan suuntaan. Venttiilien asetuksia ei tule muuttaa omin päin, sillä jo muutaman millimetrin ero voi merkitä monen litran suuruista muutosta ilmavirtauksissa. Erityisesti pienemmissä asunnoissa jo parin litran ero vaikuttaa siihen, onko asunto yli- tai alipaineinen. 

Mikäli kohteen kanaviston asennus on viallinen, viasta ilmoitetaan tilaajalle. Yleisimmät viat ovat kanavistoon asennusvaiheessa unohtuneet tulpat, epätiiviit kanavat ja valitettavan usein väärät venttiilit. Koneellisessa ilmanvaihdossa tulee käyttää koneelliseen ilmanvaihtoon tarkoitettuja venttiilejä. Lautasventtiilit eivät sovi koneelliseen ilmanvaihtoon. Remonttien yhteydessä esimerkiksi saunaan laitetaan usein puiset lautasventtiilit, koska ne näyttävät tyylikkäiltä. Ne eivät kuitenkaan sovellu saunaan. Mittaus ja säätö kyllä onnistuu tässäkin tapauksessa, mutta ko. venttiili ei pysy toivotussa asennossa säädön jälkeen.

TARJOUSPYYNTÖ

Tarjousta varten kohteesta tarvitaan mahdollisimman kattavat tiedot.

 

Onko kohde omakotitalo, rivitalo vai kerrostalo?

Millaisesta ilmanvaihtojärjestelmästä on kyse?

Tarvitaanko työhön esimerkiksi korkeat tikkaat tmv?

Olet ihanneasiakkaamme mikäli:
- haluat työporukan, joka hoitaa työt kunnolla loppuun saakka
- haluat kumppaniksi yrityksen, joka on toiminnassa vielä vuosienkin päästä
- haluat kumppaniksi yrityksen, joka vastaa kysymyksiisi
- haluat kumppaniksi palveluhenkisen yrityksen jossa sinua autetaan aidosti

Tarjous kannattaa pyytää muualta mikäli:
- sinua kiinnostaa ainoastaan halvin mahdollinen hinta
- laadulla ei ole sinulle väliä
- et anna asentajien tehdä työtään rauhassa
- hallitset ilmanvaihtoalan määräykset ja käytännöt ilman koulutusta paremmin kuin alan ammattilaiset
- koet oikeutta alennukseen koska asentajalta jäi hieman pölyä lattialle

IVAeris Oy
info@aeris.fi

010 206 3000

Kavallinniitynkuja 1
Espoo, 02710
Finland