Tehdään yhdessä kaupankäynnistä inhimillinen kokemus!

Ilmanvaihtokanaviston

puhdistukset

Asunnon ilmanvaihtokanavat likaantuvat käytössä, kertynyt pöly nostaa järjestelmän sähkönkulutusta, vähentää ilman vaihtuvuutta ja voi johtaa tilan ylipaineisuuteen. Pölyiset kanavat ovat paloturvallisuusriski, joten keittiöiden ja erityisesti ammattikeittiöiden kanaviston puhdistus on tärkeä hoitaa säännöllisesti. Kanaviston likaantumisen määrä riippu tilan käyttäjämäärästä ja käyttötarkoituksesta, Sosiaali- ja terveysministeriön Asumisterveysohjeen 3.3.3 kohtaan mukaan (Asumisterveysohje, 2003) asuinrakennuksen tulo- ja poistoilmakanavien asianmukainen toiminta edellyttää niiden puhdistamista vähintään kerran kymmenessä vuodessa.

 

Miksi venttiilien ympärille kertyy pölyä?

Pöly kertyy tuloilmaventtiilien ympärillä staattisesti, eli pöly ei tule ilmanvaihtokanavasta vaan ilman virtauksen myötä asunnossa jo olemassa oleva pöly kertyy venttiilin ympärille. Tämä ei tarkoita sitä, että asunto tai kyseinen tila on likainen, vaan on täysin normaalia ja asian voi hoitaa pyyhkimällä pölyt venttiilin ympäriltä.

 

Poistoilmaventtiilien ympärille ei kertyy staattista pölyä, mutta sen sijaan venttiilin sisälle pölyä kertyy. Ilmanvaihtojärjestelmässä on aina jonkun verran pölyä, pienistä pölymääristä ei tarvitse huolestua.

 

Milloin tulisi tilata ilmanvaihtokanaviston puhdistus?

Mikäli tuloilmaventtiilien ympärille kerääntyy jatkuvasti pölyä, tämä voi viittaa siihen, että asunnossa tai tilassa on monta käyttäjä ja ilmanvaihtojärjestelmä likaantuu tavallista nopeammin. Tällöin kannattaa kurkistaa poistoilmaventtiilien sisään ja mikäli poistoventtiiliin on kertynyttä selkeä paksu pölykerros, ilmanvaihtokanaviston puhdistus voi olla ajankohtainen. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, hoidamme puhdistustyön ammattitaidolla.

arrow&v
arrow&v
arrow&v
arrow&v
  • Black Instagram Icon

©2019 by Aeris.