top of page

ILMANVAIHTOKANAVIEN PUHDISTUS

Ilmanvaihtokanavat likaantuvat käytössä ja kertynyt pöly nostaa järjestelmän sähkönkulutusta, vähentää ilman vaihtuvuutta ja voi johtaa tilan ylipaineisuuteen. Pölyiset kanavat ovat paloturvallisuusriski, joten keittiöiden ja erityisesti ammattikeittiöiden ilmanvaihdon puhdistus on tärkeää hoitaa säännöllisesti. Kanaviston likaantumisen määrä riippuu tilan käyttäjämäärästä ja käyttötarkoituksesta. Sosiaali- ja terveysministeriön asumisterveysohjeen 3.3.3 kohdan mukaan (Asumisterveysohje, 2003) asuinrakennuksen tulo- ja poistoilmakanavien asianmukainen toiminta edellyttää niiden puhdistamista vähintään kerran kymmenessä vuodessa.

Miksi venttiilien ympärille kertyy pölyä?

Pöly kertyy tuloilmaventtiilien ympärille staattisesti. Pöly ei siis tule ilmanvaihtokanavasta, vaan ilman virtauksen myötä asunnossa jo olemassa oleva pöly kertyy venttiilin ympärille. Tämä ei tarkoita sitä, että asunto tai kyseinen tila on likainen, vaan tällainen pölyyntyminen on täysin normaalia. Tilanteen voi korjata pyyhkimällä pölyt pois venttiilin ympäriltä.

Poistoilmaventtiilien ympärille ei kerry staattista pölyä, mutta sen sijaan sitä kertyy venttiilin sisälle. Ilmanvaihtojärjestelmässä on aina jonkun verran pölyä eikä pienistä pölymääristä tarvitse huolestua.

Milloin tulisi tilata ilmanvaihtokanaviston puhdistus?

Jatkuvasti tuloilmaventtiilien ympärille kerääntyvä pöly voi viitata siihen, että asunnossa tai tilassa on useita käyttäjiä ja ilmanvaihtojärjestelmä likaantuu tavallista nopeammin. Tällöin kannattaa kurkistaa poistoilmaventtiilien sisään ja selkeän pölykerroksen erottuminen voi kertoa ilmanvaihtokanaviston puhdistuksen tarpeesta. Ottakaa silloin meihin yhteyttä, hoidamme puhdistustyön ammattitaidolla ja tehokkaasti.

TARJOUSPYYNTÖ

Tarjousta varten kohteesta tarvitaan mahdollisimman kattavat tiedot.

 

Onko kohde omakotitalo, rivitalo vai kerrostalo?

Millaisesta ilmanvaihtojärjestelmästä on kyse?

Tarvitaanko työhön esimerkiksi korkeat tikkaat tms.?

Olemme oikea vaihtoehto sinulle, jos:

 

  • arvostat laatua ja luotettavuutta enemmän kuin palvelun hintaa

  • haluat kumppanin, joka hoitaa työt loppuun saakka mutkia oikomatta

  • haluat kumppanin, joka aikoo pysyä markkinoilla pitkällä tähtäimellä

  • haluat antaa meille aikaa ja tilaa tehdä työmme itsenäisesti

  • haluat kumppaniksi yrityksen, joka vastaa mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin

  • haluat kumppaniksi palveluhenkisen yrityksen, jossa sinua autetaan aidosti

IVAeris Oy
info@aeris.fi
010 206 3000

Kavallinniitynkuja 1
Espoo, 02710
Finland

bottom of page