top of page

Kerro toiveesi, me toteutamme!

Lämpökuvaus

Lämpökuvaus on noninvasiivinen tutkimusmenetelmä, jota käytetään laaduntarkastuksessa sekä kanaviston kunnon tarkastuksessa. Lämpökuvaus paljastaa ilmavuodot sekä kylmäsillat rakennuksessa.

Lämpökuvauksen avulla voidaan selvittää talon mahdollinen lisäeristyksen tarve. Suoraa sähkölämmitystä käyttävien kiinteistöjen sähkönkulutuksesta yli puolet johtuu lämmityskustannuksista. Lämpökamerakuvauksen avulla voidaan varmistaa, että arvokas lämpö ei mene hukkaan. Ilmanvaihdon säätö on oltava hyvin hoidettu ja mieluiten alipaineen puolella kuvauksen aikana.

Lämpökuvauksesta tehtyjen raporttien pohjalta on mahdollista ratkaista ongelmat tehokkaasti ja nopeasti. Lämpökuvaus on myös kustannustehokas ratkaisu, sillä pienemmät lämmityskustannukset säästävät rahaa ja ympäristöä. Lämpökuvaus on edullinen ja luotettava menetelmä, joka löytää rakennuksen lämpövuodot, kylmäsillat ja eristepuutteet muita menetelmiä tehokkaammin. Lämpökamerakuvaus osoittaa mahdollisen lämpöhukan tai rakenteiden korjaustarpeen.

Miten lämpökuvaus tehdään?

Lämpökuvaus ei vaadi esivalmisteluja. Tilat kuvataan sellaisenaan, rakenteita rikkomatta. Ennen työn aloitusta on hyvä saada kiinteistön kaikki piirustukset nähtäväksi. Asentaja saapuu paikalle lämpökameran tai lämpökuvaukseen tarkoitetun dronen kanssa ja suorittaa kuvauksen. Itse kuvaus on nopea toimenpide. Kirjalliset työt jatkuvat kuvauksen jälkeen toimistolla. Kuvien ja piirustusten perusteella määritellään mahdolliset ongelmakohdat. Löytyneistä ongelmista raportoidaan ja laaditaan asiakkaalle sopivat ratkaisuehdotukset.

Mikael_Denut.png
flag-for-finland_1f1eb-1f1ee.png
flag-for-united-kingdom_1f1ec-1f1e7.png
flag-for-hungary_1f1ed-1f1fa.png

Mikael Denut

Insinööri

+358 50 339 3901

Kavallinniitynkuja 1
Espoo, 02710
Finland

bottom of page