top of page

5 HYÖTYÄ HYVISTÄ ILMASTOINTIJÄRJESTELMISTÄ

Ei ole epäilystäkään siitä, että raikas ilma on ihmisille välttämätöntä - tarvitsemme sitä elääksemme. Ihanteellisessa maailmassa olisimme jatkuvasti ulkona hengittämässä puhdasta, raikasta ilmaa. Valitettavasti monille ihmisille tämä ei ole mahdollista. Työmme ja asuinalueemme ilmasto määräävät, että vietämme suuren osan ajastamme sisätiloissa - mikä puolestaan korostaa hyvän ilmastointijärjestelmän tarvetta. Joten, mitkä ovat hyvien ilmastointijärjestelmien hyödyt?


MITÄ ON ILMANVAIHTO?

Ensin on tärkeää määritellä, mitä 'ilmanvaihto' tarkoittaa. Ilmanvaihto viittaa prosessiin, jossa 'puhdas' (yleensä ulkoilma) toimitetaan tarkoituksella tilaan, samalla kun vanha ilma poistetaan. Ilmanvaihtojärjestelmiä on erilaisia - kuten ilmastointi (mukaan lukien tuulettimet), ilmaverhot, ilman kierrätys ja ilman tunkeutuminen.


Ilmanvaihtoa tarvitaan erityisesti kaupallisissa ja teollisissa tiloissa sisäilman laadun hallitsemiseksi laimentamalla ja poistamalla sisäilman epäpuhtauksia. Ilmanvaihtoa voidaan myös käyttää lämpötilan, kosteuden ja ilman liikkeen säätämiseen.


MIKSI ILMANVAIHTO ON TÄRKEÄÄ?

Työpaikkamme mukaan meidän on usein vietettävä paljon aikaa sisätiloissa ja huonosti tuuletetuissa tiloissa. Jos vietät suuren osan työajastasi näissä tiloissa, se voi olla haitallista terveydellemme. Siksi on niin tärkeää, että huoneet ovat hyvin tuuletettuja sekä kotona että työpaikalla.


HYVIEN ILMANVAIHTOJÄRJESTELMIEN HYÖDYT

Epäpuhtauksien hallinta Saattaisit ajatella, että asuinpaikkasi ilmanlaatu ei ole hyvä, varsinkin jos asut vilkkaassa kaupungin keskustassa, mutta monissa tapauksissa sisäilma voi olla saastuneempaa kuin ulkoilma. Hyvä ilmanvaihtojärjestelmä auttaa poistamaan epäpuhtauksien, bakteerien, kosteuden ja epämiellyttävien hajujen, kuten hienhajun, kertymän.


Ilman säätely Ellet ole varustanut rakennustasi hyvällä ilmanvaihtojärjestelmällä, et voi hallita ilmavirtaa rakennuksessasi. Liikaa raikasta ilmaa voi tarkoittaa kalliita energialaskuja, minkä vuoksi hyvä ilmanvaihto auttaa hallitsemaan ilmaa, säätäen sitä tarvittaville terveys- ja turvallisuustasoille.


Kondensaation estäminen Kosteus voi johtaa homeen ja mätänevien pintojen muodostumiseen - jotka luonnollisesti haluat välttää. Kosteissa olosuhteissa ja kosteudessa voi myös esiintyä terveysongelmia, kuten allergisia reaktioita ja hengitysongelmia monille ihmisille. Hyvien ilmanvaihtojärjestelmien varmistaminen yrityksessäsi tai organisaatiossasi auttaa kuitenkin vähentämään näitä riskejä.


Lämpötilojen alentaminen Kun paljon ihmisiä on suljetussa tilassa, olipa kyseessä sitten työ, konferenssi tai julkinen tapahtuma, ympäristö voi nopeasti muuttua kuumaksi ja tukalaksi. Hyvin tuuletettu huone on välittömästi mukavampi - luoden rennomman ympäristön ja myös tuottavamman työpaikan.


Terveyshyödyt Toinen hyvien ilmanvaihtojärjestelmien etu on positiivinen vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin. Sisäilman saastuminen yhdistettynä huonoon ilmanvaihtoon voi johtaa useisiin terveysongelmiin, kuten päänsärkyyn, allergioihin, astmaan, ihottumiin ja sinuiittiin. Tämä voidaan kuitenkin välttää asentamalla hyvä ilmanvaihtojärjestelmä.

Oletko valmis löytämään täydellisen ilmanvaihtojärjestelmän? Ota yhteyttä yhteen avuliaista tiimimme jäsenistä saadaksesi lisätietoja ilmanvaihtojärjestelmistä.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

10 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page