top of page

Etsitkö ilmanvaihtopalvelua Uudenmaan alueella?

Tervettä hengitysilmaa terveessä talossa


Elokuva-alalla on tapana kysyä, että mistä tietää että elokuva on hyvin valaistu. Vastaus on, että siitä, että sitä ei huomaa. Samalla tavalla voisi kysyä, että mistä tuntee toimivan ilmanvaihdon? Ja vastaus on tälläkin kertaa: siitä, että siihen ei kiinnitä huomiota. Kun ilmanvaihto on kunnossa, rakennuksessa on helppo hengittää, olla ja elää. Ilma on raikasta, se tuntuu vaihtuvan ja lämpötila on oikea viihtyisän asumisen kannalta.

Uutta taloa rakentaessa tai vanhaa rakennusta kunnostaessa toimiva ilmanvaihto on yhtä tärkeä osa rakennuksen peruskuntoa kuin lämmitysjärjestelmän tai vesi- ja viemäröintiratkaisujen toimivuus. Ilmanvaihdon kokonaisratkaisu kannattaa usein miettiä jo uutta rakennusta suunnitellessa. Mikä olisi moderni ilmanvaihtomenetelmä, jossa hyödynnettäisiin suomalaista ilmanvaihtotekniikkaa? Ilmanvaihdon suunnittelu aloitetaan ammattilaisten kanssa. Aeris on Espoossa sijaitseva yhtiö, joka on erikoistunut ilmanvaihdon eri osa-alueisiin. Meiltä onnistuu niin ilmanvaihdon saneeraus kuin ilmanvaihdon suunnittelu uuteen rakennukseen.


Asiantuntija tuntee ilmanvaihdon ratkaisut


Rakennuksissa ilmanvaihdolla tuotetaan puhdistettua ilmaa, jota on helppo hengittää. Yleisilmanvaihtoa tarvitaan, jotta esimerkiksi kosteus ja hiilidioksidin määrät pysyvät terveellisellä tasolla. Paitsi ihmiset, myös talo vaatii toimivaa ilmanvaihtoa, jotta sen rakenteet pysyvät kunnossa eivätkä esimerkiksi pääse kostumaan. Kostuneista rakenteista voi vapautua rakentamisen aikana syntyneitä epäpuhtauksia, joten hengittävä, terve talo on erityisen tärkeää, jotta vältetään erilaiset hometalojen riskit. Viime vuosikymmeninä hometalot ovat olleet taajaan uutisissa. Jos ilmanvaihto ei ole talossa kunnossa, on iso riski siihen, että myös talon rakenteihin tulee vaurioita. Toisaalta tunkkainen ilma voi kertoa siitä, että rakenteissa on jo ongelmia. Hyvä ilmanvaihto ja talon terveys kulkevat käsi kädessä.


Miten ilmanvaihto toteutetaan käytännössä?


Talon ilmanvaihdon toteutus voi vaihdella painovoimaisesta koneelliseen menetelmään. Kumpikin menetelmä pohjautuu paine-erojen hyödyntämiseen. Käytännössä paine-erot ilmenevät niin, että ilma virtaa suuresta paineesta pienempään. Koneellisessa ilmanvaihdossa tämä aiheutetaan puhaltimen avulla, perinteisessä painovoimaisessa ilmanvaihdossa taas hyödyntämällä sisä- ja ulkotilojen välistä eroa esimerkiksi lämpötilaeroissa. Myös

tuloilmanvaihto voidaan puhaltaa koneellisesti puhaltimella sisään; silloin puhutaan tulo- ja poistoilmanvaihdosta. Vanhastaan yleisempi on kuitenkin koneellisen poistoilman käyttö, jolloin käytetty ilma ikään kuin imetään pois hengitysilmasta, jolloin tilalle tulee raikasta ilmaa. Ilmastointi on vielä oma lajinsa. Siinä tuloilma joko jäähdytetään tai kostutetaan. Ilmastointi ei Suomen oloissa ole vielä juurikaan yleistynyt, mutta mikäli kesät ilmastonmuutoksen seurauksena pitenevät ja muuttuvat aiempaa kuumemmiksi, myös ilmastoinnista saattaa tulla tärkeä osa ilmanvaihdon kokonaisratkaisua.


Ilmanvaihdon asiantuntijat


Aeris Oy:ssa suoritamme ilmanvaihdon palveluita, oli se sitten ilmanvaihdon kokonaisratkaisun suunnittelua tai ilmanvaihdon saneerausta vanhaan kohteeseen. Toimimme pääkaupunkiseudulla ja Uudenmaan alueella. Meillä on yhteen hioutunut työntekijätiimi, jolla on pitkäaikaista kokemusta erilaisten projektien saattamisesta alusta loppuun asti. Meiltä hoituu niin ilmanvaihdon suunnittelu, asennus, huolto, puhdistus ja tarkastukset. Ekologiset työmenetelmät ovat osa yritysfilosofiaamme. Käytössämme ovat sähköautot, emme tarvitse isoja varastointitiloja ja otamme ilmastonäkökulman huomioon kaikessa toiminnassamme. Myös yhteiskunnallinen työnantajamalli on lähellä sydäntämme. Viime aikoina olemme mm. alkaneet perehdyttää kuulovammaisia ilmanvaihtoalalle. Pyrimme myös edistämään tietoisuutta hyvästä sisäilmasta ja sen tärkeydestä julkaisutoiminnalla. Kaikkein tärkeintä meille on kuitenkin tyytyväinen asiakas, joka tuntee tulleensa kuulluksi. Vaikka ilmanvaihtoratkaisut saattavat maallikosta tuntua monimutkaisilta, niiden toteuttamiseen voidaan löytää ratkaisu, joka pysyy budjetissa ja täyttää kaikki toiveet. Lopputuloksena onnistuneessa ilmanvaihdon toteutuksessa on terve talo, jossa viihdytään. Oli rakennus sitten oma koti tai toimistorakennus, on tärkeää että siellä vietetty aika saadaan viettää terveellisessä puhtaassa ilmassa. Koronapandemian myötä ilman vaihtuvuuden merkitys on noussut entistäkin tärkeämmäksi seikaksi virusten leviämisen ehkäisemisessä. Toimivan ilmanvaihdon merkitys on suurempi kuin koskaan ennen. Älä epäröi ottaa yhteyttä ilmanvaihtoon liittyvissä asioissa https://www.aeris.fi/

76 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page