top of page

Ilmanvaihdon ajoitus ja sijainti: Avain terveelliseen sisäilmaan

Ilmanvaihto on elintärkeä osa rakennuksen toiminnallisuutta ja käyttäjien hyvinvointia. Sen merkitys korostuu erityisesti silloin, kun rakennuksen käyttäjät ovat paikalla. Mutta miten ilmanvaihdon tulisi toimia eri tilanteissa ja erityyppisissä rakennuksissa? Käydään läpi muutamia keskeisiä periaatteita.

Ilmanvaihdon sovelluskohteet

Kun ajatellaan ilmanvaihtoa, on tärkeää muistaa, että se ei ole yksi ja sama asia kaikissa rakennuksissa. Asunnoissa ilmanvaihdon tulisi olla jatkuvasti päällä, koska niissä oleskellaan epäsäännöllisesti ja kosteuskuormitus saattaa olla suuri ilmanvaihdon määrään nähden. Toimistorakennuksissa ja muissa tiloissa, joissa käyttö ei ole jatkuvaa, ilmanvaihtoa voidaan soveltaa eri tavoin - joko jatkuvasti tai jaksottaisesti, riippuen rakennuksen ja ilmanvaihtojärjestelmän ominaisuuksista.


Ilmanvaihdon riskit

Epäpuhtaudet ovat ilmanvaihdon suurin haaste. Ne voivat muodostua rakennuksessa jatkuvasti, ja niiden poistaminen vaatii ilmanvaihdon käynnistämistä riittävän aikaisin ennen käyttäjien saapumista. Yleensä tähän riittää 2-3 tuntia. Jos epäpuhtaudet pääsevät leviämään, ne voivat heikentää sisäilman laatua ja aiheuttaa terveysongelmia.


Toimintasuunnitelmia ilmanvaihdon parantamiseksi

Epäpuhtaudet tulisi poistaa ennen kuin ne leviävät ympäröiviin tiloihin. Kiinteät epäpuhtauslähteet, kuten liesi tai märkätilat asunnoissa ja lämpöä tuottavat laitteet toimistoissa, tulisi varustaa kohdepoistolla. Tuloilman sijoittaminen puhtaimpiin tiloihin, kuten asuntojen makuuhuoneisiin, parantaa ilman laatua oleskelutiloissa.

Rohkaisua kokeiluun!

Ilmanvaihdon optimointi saattaa tuntua monimutkaiselta, mutta pienillä muutoksilla ja kokeiluilla voit saavuttaa merkittäviä parannuksia sisäilman laatuun. Älä pelkää kokeilla erilaisia ratkaisuja ja menetelmiä!


IVAeris Oy – Ilmanvaihdon asiantuntija

IVAeris Oy on luotettava kumppanisi, kun tarvitset apua ilmanvaihdon asennuksessa ja huollossa. Yrityksemme arvot, asiakastyytyväisyys, yhteistyö, vastuullisuus ja edistys, heijastuvat kaikessa tekemisessämme. Ymmärrämme ilmanvaihdon merkityksen terveelliseen ja viihtyisään sisäilmaan, ja haluamme auttaa sinua saavuttamaan parhaan mahdollisen tuloksen rakennuksessasi.


Tarjoamme asiantuntevaa palvelua, olipa kyseessä uuden ilmanvaihtojärjestelmän asennus, vanhan järjestelmän huolto tai ilmanvaihdon optimointi. Otamme huomioon rakennuksen erityispiirteet ja käyttäjien tarpeet, ja räätälöimme ratkaisumme vastaamaan näitä tarpeita. Ota yhteyttä ja anna meidän auttaa sinua terveellisen sisäilman saavuttamisessa.

IVAeris Oy - Me tiedämme, välitämme ja hoidamme homman!


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fiComments


bottom of page