top of page

Ilmanvaihdon mittaukset: Avain parempaan sisäilmaan

Ilmanvaihto on merkittävä osa rakennuksen sisäilman laatua, terveyttä ja mukavuutta. Tässä artikkelissa tarkastelemme ilmanvaihdon mittauksia, joilla varmistetaan ilmanvaihtolaitteiston toimivuus ja riittävä ilmanvaihto.

Toimintatarkastus: Ensiaskeleet kohti parempaa ilmanvaihtoa

Ilmanvaihdon toimintatarkastus on ensimmäinen askel kohti parempaa sisäilmaa. Se on silmämääräinen tarkastus, jossa arvioidaan ilmanvaihtojärjestelmän osien toimivuutta. Tähän sisältyy esimerkiksi puhaltimien kiilahihnojen ja pyörimissuuntien tarkastus, ilmavirtojen suuntien arviointi tulo- ja poistoventtiileissä, raitisilmapeltien asennon tarkastus sekä suodattimien likaisuuden arviointi.

Mittausten merkitys

Ilmanvaihdon suuruutta ei voida arvioida pelkästään silmämääräisesti - tarvitaan mittauksia. Erilaisilla mittalaitteilla, kuten kuumalanka-anemometrilla tai painesondilla, voidaan arvioida ilmanvaihdon suuruutta tarkasti. Mittaukset ovat keskeinen osa ilmanvaihdon optimointia, sillä ne antavat konkreettista tietoa järjestelmän toiminnasta ja ilmavirroista.


Ennakoiva toiminta ja huolto

Mittaukset auttavat meitä ymmärtämään, miten ilmanvaihtojärjestelmä toimii ja miten sitä voidaan parantaa. Mittausten avulla voidaan havaita ongelmia ajoissa, ennen kuin ne aiheuttavat suurempia ongelmia. Tämän vuoksi ilmanvaihdon mittaukset ovat olennainen osa ilmanvaihdon huoltoa ja ylläpitoa.


IVAeris Oy, asiantunteva ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö, tarjoaa korkealaatuisia palveluita ilmanvaihdon mittauksista ilmanvaihtojärjestelmän huoltoon ja ylläpitoon. Asiakastyytyväisyys, yhteistyö, vastuullisuus ja edistys ovat perusarvojamme, ja pyrimme tarjoamaan parhaan mahdollisen palvelun asiakkaillemme.

Ota yhteyttä meihin numeroon 010 206 3000 tai sähköpostitse info@aeris.fi. Me autamme sinua varmistamaan, että ilmanvaihtojärjestelmäsi toimii optimaalisesti.


Kokeile ja opi

Ilmanvaihdon mittaukset eivät ole vain ammattilaisten työkaluja, vaan ne ovat myös tärkeitä isännöitsijöille, joilla on useita kiinteistöjä hallittavanaan. Oikeanlaiset mittausvälineet mahdollistavat ilmavirtojen seurannan ja ilmanvaihdon hallinnan itse. Vaihtoehtoina voivat olla joko painemittari tai kuumalanka-anemometri. Yksittäisissä tapauksissa kannattaa kääntyä paikallisten insinööritoimistojen tai viranomaisten puoleen. Kokeilu ja oppiminen ovat avain parempaan ymmärrykseen ilmanvaihdosta ja sen parantamiseen.


IVAeris Oy:n motto on "We Know, We Care & We Get It Done". Me tiedämme, mitä teemme, me välitämme ja me saamme asiat tehtyä. Joten jos tarvitset apua ilmanvaihdon mittauksissa tai muissa ilmanvaihtoon liittyvissä kysymyksissä, olemme täällä auttaaksemme.Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page