top of page

Ilmanvaihdon ongelmia?

Päivitetty: 18. elok. 2020

Ilmanvaihdossa ilmenevät ongelmat johtuvat yleensä riittämättömästä ilmanvaihdosta. Ylipaineinen ilmanvaihto voi joskus olla myös syynä.

Voit testata helposti talosi ilmanvaihdon laittamalla paperinpalasen poistoventtiilin päälle. Mikäli paperi imeytyy venttiilin, ilma vaihtuu ja järjestelmä toimii. Kannattaa pyytää kuitenkin asiantuntijalta vielä tarkempi mittaus.


Huonoon/puutteelliseen ilmanvaihtoon neuvomme helppoa ja pikaista ikkunatuuletusta. Ikkunatuuletusta suosittelemme käyttämään myös rakennuksissa, joissa on koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmä. Ristiin tuuletus on tavoista tehokkain ja toimivin.


Painovoimaisen ilmanvaihdon ongelma on pääosin riittämätön ilmanvaihto. Sitä esiintyy välillä, mutta harvemmin koneellisen ilmanvaihdon rakennuksissa.


Korvausimaventtiilien vähyydestä seuraa yleensä riittämätön ilmanvaihto, syy saattaa olla myös se, että korvausilmaventtiili on suljettu tai tukittu. Jos korvausilmaventtiilejä on liian vähän, ilma pääsee rakenteiden kautta sisään, joka saattaa vaurioittaa talon rakenteita. Kun näin tapahtuu, sisäilmassa on rakenteiden tai ulkoilman likaa sekä bakteereita. Tarvittaessa asennamme korvausilmaventtiilejä mm. ulkoseinään.


Mikäli havaitset sisäilman tunkkaisuutta, päänsärkyä tai hapen puutetta, syynä on luultavasti riittämätön ilmanvaihto. Tunnusmerkkejä on muitakin, esim kosteuden tiivistyminen kylmille pinnoille.Sisälasin sisäpinnan huurtuminen ja ulkoseinänurkkiin kasaantuva kosteus ovat tunnusmerkkejä ylipaineisesta ilmanvaihdosta. Ylipaineen vallitessa ilma pyrkii ulos, joka johtaa siihen, että kosteus ja lämpö imeytyy rakenteisiin. Seurauksena saattaa olla mikrobivaurio, eli homeongelma.

 

Jos epäilet ilmanvaihdon ongelmia ja välität terveellisestä sisäilmasta, ota yhteyttä ammattiaiseen tänään!


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi

163 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page