top of page

Ilmanvaihtokanavien puhdistus – miten usein ja miksi?

Päivitetty: 12. maalisk. 2023


Ilmanvaihtokanavien puhdistus on tärkeä osa ilmanvaihdon huoltoa. Puhdistamattomat ilmanvaihtokanavat voivat kerätä epäpuhtauksia ja pölyä, mikä voi johtaa ilman laadun heikkenemiseen ja terveysongelmiin. Tässä artikkelissa käsitellään, miksi ilmanvaihtokanavien puhdistus on tärkeää ja kuinka usein se tulisi tehdä.


Miksi ilmanvaihtokanavien puhdistus on tärkeää?


Ilmanvaihtokanavien puhdistus on tärkeää, koska epäpuhtaudet ja pöly voivat kertyä ilmanvaihtokanaviin ajan myötä. Tämä voi johtaa sisäilman laadun heikkenemiseen ja terveysongelmiin, kuten hengitysvaikeuksiin ja allergiaoireisiin. Puhdistamattomat ilmanvaihtokanavat voivat myös johtaa kosteusvaurioihin, mikä voi aiheuttaa homeen kasvua ja muita ongelmia.


Kuinka usein ilmanvaihtokanavien puhdistus tulisi tehdä?


Ilmanvaihtokanavien puhdistus tulisi tehdä säännöllisesti, mutta tarvittava tahti riippuu monesta tekijästä. Esimerkiksi kodin koko, ilmanvaihtojärjestelmän ikä ja käyttöaste vaikuttavat siihen, kuinka usein ilmanvaihtokanavien puhdistus on tarpeellista. Suositeltava puhdistusväli on noin 5-10 vuotta.


Kuitenkin tietyissä tilanteissa ilmanvaihtokanavat tulisi puhdistaa useammin. Esimerkiksi jos asunnossa on lemmikkejä tai tupakoidaan sisällä, ilmanvaihtokanavien puhdistus tulisi tehdä useammin. Samoin kosteissa tiloissa, kuten kylpyhuoneessa tai saunassa, ilmanvaihtokanavat tulisi puhdistaa useammin, sillä kosteus ja lämpö voivat aiheuttaa homeen kasvua.


Ilmanvaihtokanavien puhdistus ammattilaisen toimesta


Ilmanvaihtokanavien puhdistus tulisi suorittaa ammattilaisen toimesta. Ammattilainen käyttää asianmukaisia välineitä ja menetelmiä, joiden avulla ilmanvaihtokanavat puhdistuvat tehokkaasti ja turvallisesti. Ammattilaisen käyttö takaa myös sen, että ilmanvaihtojärjestelmä ei vaurioidu puhdistuksen aikana.

Joten jos haluat varmistaa, että ilmanvaihtokanavasi ovat puhtaat ja terveelliset, ota yhteyttä IVAeris Oy:hyn. Meiltä saat ammattitaitoista ilmanvaihdon asennus- ja huoltopalvelua, johon kuuluu myös ilmanvaihtokanavien puhdistus. Yhteistyössä varmistamme sen, että ilmanvaihtojärjestelmäsi toimii mahdollisimman tehokkaasti ja että sisäilma on terveellistä hengittää. Muista siis pitää huolta ilmanvaihtokanaviesi puhdistuksesta, jotta voit nauttia terveellisestä ja puhtaasta sisäilmasta.


Toivottavasti tämä artikkeli auttoi ymmärtämään ilmanvaihtokanavien puhdistuksen tärkeyden ja kuinka usein se tulisi tehdä. Ilmanvaihto on tärkeä osa terveellistä sisäilmaa ja sen laiminlyönti voi aiheuttaa monia terveysongelmia. Muista siis säännöllinen ilmanvaihdon huolto ja puhdistus ammattilaisen toimesta, jotta voit hengittää puhdasta ilmaa ja nauttia terveellisestä sisäilmasta. Jos sinulla on kysyttävää ilmanvaihtoon liittyen, ota rohkeasti yhteyttä IVAeris Oy:hyn. Autamme mielellämme kaikissa ilmanvaihtoon liittyvissä kysymyksissä ja tarpeissa.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fiViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

ความคิดเห็น


bottom of page