top of page

Ilmanvaihtolaitoksen puhtaus: Miksi se on tärkeää ja miten sitä voi ylläpitää?


Ilmanvaihdon päätehtävänä on pitää sisäilma raikkaana ja poistaa mahdolliset epäpuhtaudet. Oletamme usein, että sisään tuleva ilma on yhtä puhdasta kuin ulkoilma. Valitettavasti tämä ei aina ole totta, ja likainen ilmanvaihtolaitos saattaa itse asiassa heikentää tuloilman laatua. Tämä blogikirjoitus käsittelee ilmanvaihtolaitoksen puhtauden merkitystä ja tarjoaa vinkkejä ilmanvaihtolaitoksen puhdistuksen ja ylläpidon parantamiseksi.


Ilmanvaihtolaitoksen likaisuuden vaikutus

Ilmanvaihtolaitoksen likaisuuden merkkejä ovat muun muassa tunkkainen haju tuloilmassa sekä heikentynyt ilmanvaihtoteho. Hajun lähteenä voivat olla laitteiston komponentteihin ja kanavistoon kertynyt pöly sekä ulkoilmasta tulevat hyönteiset ja muut pieneliöt. Likaisuus voi haitata ilmanvaihtolaitoksen normaalia toimintaa, sillä lika vaikeuttaa ilman kulkua kanavistossa ja muuttaa rakennuksen painesuhteita. Lisäksi laitteen lämmöntalteenoton hyötysuhde laskee likaantumisen myötä.


Riskit ja miten niitä voi hallita

Suodattimelle kertynyt lika alkaa tuottaa hajua jo muutaman kuukauden kuluessa. Paine-eron mittaaminen suodattimen yli ei välttämättä anna luotettavaa kuvaa suodattimen likaisuudesta, joten suodattimen kunnon voi varmistaa parhaiten tarkastelemalla sen likaisuutta säännöllisesti. Suodattimien vaihtoväli voi vaihdella esimerkiksi sijainnin mukaan, mutta kaupunkialueilla sopiva vaihtoväli on tyypillisesti 3-6 kuukautta. Käyttämällä esisuodatinta suodatinkustannuksia voidaan pienentää.


Ilmanvaihtolaitoksissa voi myös kasvaa mikrobeja, mikäli kosteutta on riittävästi. Eristämättömiin kanaviin kosteus voi tiivistyä ja kostuttimet ovat erityisen likaantumisalttiita. Näissä tapauksissa mikrobit voivat muodostaa terveysriskin, joten laitoksen säännöllinen puhdistaminen on välttämätöntä.Hyödynnä IVAeris Oy:n asiantuntemusta

IVAeris Oy, joka on ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö, tarjoaa erinomaisia palveluita ilmanvaihtolaitosten puhtauden ylläpitämiseen ja parantamiseen. Asiakastyytyväisyys, yhteistyö, vastuullisuus ja edistys ovat yrityksemme perusarvoja, jotka näkyvät kaikessa toiminnassamme. Me tunnemme ilmanvaihdon merkityksen sisäilman laadulle, me välitämme asiakkaidemme hyvinvoinnista ja me toteutamme tehtävät huolellisesti ja ammattitaidolla.

Ilmanvaihtolaitoksen säännöllinen puhdistaminen ja ylläpito ovat avainasemassa puhtaan sisäilman takaamiseksi. Älä anna likaisen ilmanvaihtolaitoksen pilata sisäilmaasi. Ota rohkeasti yhteyttä meihin, niin katsotaan yhdessä, miten voimme parantaa ilmanvaihtosi toimivuutta.


Tutustu lisää palveluihimme verkkosivuillamme www.aeris.fi tai soita numeroon 010 206 3000. Haluamme auttaa sinua pitämään huolta rakennuksesi ilmanvaihtolaitoksen puhtaudesta ja toimivuudesta.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE.
留言


bottom of page