top of page

Kuinka pitää huolta ilmanvaihtokoneen suodattimista?

Säännöllinen ilmanvaihtokoneen huolto on tärkeää puhtaan ja terveellisen sisäilman kannalta. Suodattimien vaihto on yksi tärkeä osa huoltoa, joka tulisi muistaa tehdä säännöllisesti. Tässä artikkelissa kerromme, miten pidät huolta ilmanvaihtokoneen suodattimista ja varmistat laitteen toimivuuden.


  1. Vaihda suodattimet säännöllisesti

Ilmanvaihtosuodattimet tulisi vaihtaa ainakin kaksi kertaa vuodessa. Vaihda suodattimet keväällä ennen katu- ja siitepölykauden alkua ja toisen kerran syksyllä. Tarkista laitteen huoltokirjasta tai valmistajan ohjeista tarkemmat vaihtovälit.

  1. Huolla laite neljä kertaa vuodessa

Kausihuolto on suositeltavaa tehdä neljä kertaa vuodessa, kolmen kuukauden välein. Huollon yhteydessä lämmöntalteenottokenno puhdistetaan, irtoroskat imuroidaan tai pyyhitään pois ja puhaltimien kunto tarkistetaan. Näin varmistetaan ilmanvaihtokoneen tehokas toiminta ja vähennetään ongelmien riskiä.

  1. Valitse oikeat suodattimet

Valitse ilmanvaihtokoneeseesi sopivat suodattimet, jotka kestävät laitteen lämpötiloja. Jos laitteen lämmitysvastus on lähellä suodattimia, varmista, että suodattimet kestävät lämpöä. Vääränlaisten suodattimien käyttö voi aiheuttaa laitteen rikkoutumisen tai jopa tulipalovaaran.

  1. Noudata huolto-ohjeita

Ilmanvaihtokoneiden käyttäjälle sallitut toimenpiteet on kerrottu laitteen käyttöohjeessa. Huoltoa tehdessäsi noudata ohjeita tarkasti ja jätä koneen sähkö- ja ohjausjärjestelmään liittyvät korjaukset ammattilaisen tehtäväksi.

Näin huolehdit ilmanvaihtokoneen suodattimista:

  1. Katkaise virta ja irrota koneen töpseli tai sulake ennen huoltoa.

  2. Avaa koneen kansi kun laite on jäähtynyt.

  3. Irrota karkeasuodattimet tulo- ja poistopuolelta sekä asenna uudet suodattimet paikoilleen.

  4. Vaihda tuloilman hienosuodatin tarvittaessa.

Ilmanvaihtokoneen huollon avulla varmistat puhtaan ja terveellisen sisäilman kotona tai työpaikalla. Huollon ansiosta ilmanvaihtokone toimii tehokkaasti ja energiatehokkaasti, mikä säästää energiaa ja kustannuksia pitkällä aikavälillä. Lisäksi säännöllinen huolto vähentää laitteen rikkoutumisen riskiä ja pidentää sen käyttöikää.


IVAeris Oy on sitoutunut tarjoamaan laadukasta palvelua ilmanvaihtojärjestelmien asennus- ja huoltotöissä. Meidän tavoitteemme on auttaa asiakkaitamme pitämään ilmanvaihtokoneensa kunnossa ja varmistamaan terveellinen sisäilma. Jos sinulla on kysymyksiä ilmanvaihtoon liittyen tai tarvitset apua ilmanvaihtokoneen huollossa, ota rohkeasti yhteyttä. Me olemme täällä auttamassa sinua ja teemme yhdessä ilmanvaihtokoneen huollosta helppoa ja vaivatonta. Tervetuloa IVAeris Oy:n asiakkaaksi!


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi
Comentarios


bottom of page