top of page

Miksi kodissa tarvitaan hyvää ilmanvaihtoa?

Ilmanvaihto on merkittävä tekijä kodin terveellisyydessä. Se auttaa kodin ilmaston säätelyssä poistamalla kosteutta, savua, ruoan tuoksuja ja sisäilman epäpuhtauksia. Ilmanvaihto auttaa pitämään lämpötilan tasaisena yläpohjassa, vähentämään kosteutta kellarissa ja estämään kosteuden kertymistä eristämättömiin seiniin. Yhtäjaksoinen ilmavirtaus on tärkeää, sillä ilmankierron estäminen voi aiheuttaa vahinkoa sekä kotisi että terveytesi kannalta. Yksi ilmanvaihdon tärkeimmistä syistä on sen kyky hallita kodin kosteustasoa.


Ilman asianmukaista ilmanvaihtojärjestelmää emme pysty kontrolloimaan ilmankiertoa rakennuksessa.


Miksi kodissa tarvitaan hyvää ilmanvaihtoa?

  • Kosteuden poistaminen, joka voi vahingoittaa kotia

Noin 58% kodeista kärsii kondensaatiosta. Kondensaatio on monelle tuttu ilmiö, mutta mitä se itseasiassa tarkoittaa ja mitä asialle voi tehdä?


Kondensaatiota esiintyy, kun lämpötila, ilma ja vesihöyry kohtaavat. Esimerkiksi kylmä juomatölkki houkuttaa ilman vesihöyryn tölkin pinnalle, jossa se tiivistyy vesipisaroiksi. Samankaltaista ilmiötä tapahtuu tuhansissa kodeissa erityisesti yöllä, kun lämmitys on pois päältä. Kodin sisäilman kosteus kertyy kylmiin pintoihin - ikkunoihin, seiniin ja huonekalujen taakse - aiheuttaen kondensaatiota.


Kondensaatio on yleisin kodin kosteusongelmista ja voi ajan myötä johtaa homekasvustoon. Riittävä ilmanvaihto, kondensaation hallintayksikön avulla, muuttaa ummehtuneen ilmaston raikkaaksi, terveelliseksi ja kondensaatiovapaaksi ympäristöksi.

  • Terveellisemmän asuinympäristön luominen ja astman vähentäminen

Tiesitkö, että kosteat ja homehtuvat olosuhteet voivat laukaista astmakohtauksia?

Kodissa, jossa ilmanvaihto on riittämätöntä ja kosteusprosentti korkea, voi olla ihanteellinen ympäristö pölypunkeille. Tehokas ilmanvaihtojärjestelmä vähentää näitä ongelmia merkittävästi ja jotkut astmaatikot ovat kokeneet välittömän helpotuksen, kun heidän koteihinsa on asennettu ilmanvaihtojärjestelmä.

  • Siitepölyallergian oireiden lievittäminen

Kesällä siitepölyallergia aiheuttaa monille oireita. Tehokas ilmanvaihtojärjestelmä voi suodattaa suuremmat hiukkaset, kuten siitepölyn, estäen niiden pääsyn kotiin. Ilmanvaihtojärjestelmän avulla ikkunoita ei tarvitse pitää auki, mikä on hyödyllistä siitepölyallergikoiden kannalta.

  • Radon-kaasun haittavaikutusten vähentäminen

Joillakin alueilla radon-kaasu on ongelma. Radon on väritön, hajuton radioaktiivinen kaasu, joka muodostuu luonnossa esiintyvästä uraanista. Radonin pitkäaikainen altistus voi lisätä keuhkosyövän riskiä. Positiivisen ilmanvaihdon järjestelmä voi auttaa pitämään radonin turvallisella tasolla, vähentäen terveysriskejä.

  • Haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (VOC) vaikutusten lievittäminen

Haihtuvat orgaaniset yhdisteet (VOC) ovat näkymättömiä kaasuja, jotka voivat aiheuttaa monenlaisia terveysongelmia kodissa. Riittämättömästi tuuletetuissa kiinteistöissä näiden kemikaalien haittavaikutukset ovat yleisempiä. Tehokas ilmanvaihtojärjestelmä voi jatkuvasti tuoda puhdasta ulkoilmaa sisälle, laimentaen ja halliten VOC-yhdisteitä kodissasi.WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi

22 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page