top of page

Miten ilmanvaihtoa voidaan parantaa ilman laitteiden vaihtamista?

Ilmanvaihdon tärkeimpänä tehtävänä on pitää sisäilma raikkaana ja terveellisenä. Se poistaa sisäilmasta epäpuhtauksia, kosteutta ja haitallisia aineita, kuten radonia. Tehokkaan ilmanvaihdon varmistaminen on tärkeää rakennuksen asukkaiden terveydelle ja viihtyvyydelle. Tässä artikkelissa käsittelemme erilaisia keinoja parantaa ilmanvaihtoa ilman, että tarvitsee vaihtaa ilmanvaihtolaitteita.


  • Säännöllinen huolto ja puhdistus

Ilmanvaihtokanavien puhdistus on yksi tehokkaimmista keinoista parantaa ilmanvaihtoa ilman laitteiden vaihtamista. Ilmanvaihtokanaviin kertyy ajan mittaan pölyä ja epäpuhtauksia, jotka heikentävät ilmanvaihdon tehokkuutta. Säännöllinen puhdistus varmistaa, että ilmanvaihtojärjestelmä toimii optimaalisesti ja sisäilma pysyy raikkaana.


  • Ilmanvaihtojärjestelmän säätö

Ilmanvaihtojärjestelmän asianmukainen säätö on tärkeä osa ilmanvaihdon toimintaa. Säätämällä järjestelmää voidaan parantaa ilmanvaihdon tehokkuutta ja sisäilman laatua. Tarkista, että ilmanvaihdon säätöventtiilit ovat auki ja toimivat oikein. Tarvittaessa asiantuntija voi tehdä järjestelmän säädöt.


  • Suodatinten vaihto

Ilmanvaihtojärjestelmän suodattimien vaihtaminen säännöllisesti on tärkeää ilmanvaihdon tehokkuuden ja sisäilman laadun kannalta. Vanhat, likaiset suodattimet heikentävät ilmanvaihdon toimintaa ja voivat päästää epäpuhtauksia sisäilmaan. Suodattimet tulee vaihtaa vähintään kaksi kertaa vuodessa tai tarpeen mukaan.


  • Parannettu ilmankierto

Ilmankiertoa voi parantaa yksinkertaisesti avaamalla ikkunoita ja ovia säännöllisesti. Tämä auttaa erityisesti silloin, kun ilmanvaihtojärjestelmä ei ole kovin tehokas tai kun sisäilman laatua halutaan parantaa nopeasti. Huomioi kuitenkin ulkoilman laatu ja lämpötila, jotta sisäilma ei heikkene.


  • Oikea huonekalujen sijoittelu

Huonekalujen sijoittelulla voi olla yllättävän suuri vaikutus ilmankiertoon ja ilmanvaihtoon. Huonekalut voivat estää ilman kiertämisen vapaasti ja siten heikentää ilmanvaihtoa. Varmista, että huonekalut on sijoitettu niin, että ne eivät estä ilmanvaihtoventtiilien toimintaa tai tukkivat ilman kulkua. Myös riittävät välimatkat seinistä ja kalusteiden välillä parantavat ilmankiertoa.


  • Kostean tilan toimivuus

Kosteissa tiloissa, kuten kylpyhuoneissa ja saunoissa, on erityisen tärkeää varmistaa ilmanvaihdon toimivuus. Tarkista, että kosteiden tilojen ilmanvaihtoventtiilit ovat auki ja toimivat oikein. Huolehdi myös siitä, että kylpyhuoneen ovi on auki tai raollaan saunan jälkeen, jotta kosteus pääsee haihtumaan ja ilmanvaihto toimii tehokkaammin.


  • Huonekasvien käyttö

Huonekasvit voivat auttaa parantamaan sisäilman laatua ja ilmanvaihtoa. Ne poistavat sisäilmasta hiilidioksidia ja tuottavat happea, mikä edistää raikkaamman sisäilman syntymistä. Lisäksi jotkin huonekasvit, kuten saniaispuu, aloe vera ja rönsylilja, voivat poistaa sisäilmasta haitallisia aineita, kuten formaldehydiä ja bentsolia.

Ilmanvaihtoa voi parantaa monin tavoin ilman, että tarvitsee vaihtaa ilmanvaihtolaitteita. Säännöllinen huolto ja puhdistus, järjestelmän säätö, suodatinten vaihto, ilmankierron parantaminen, oikea huonekalujen sijoittelu, kostean tilan toimivuus ja huonekasvien käyttö ovat kaikki tehokkaita keinoja parantaa ilmanvaihtoa ja sisäilman laatua. Jos epäilet, että ilmanvaihto ei toimi tehokkaasti tai haluat tarkistuttaa ilmanvaihtojärjestelmän, ota yhteyttä IVAeris Oy:een ja pyydä tarjous ammattitaitoisten asiantuntijoidemme palveluista.


IVAeris Oy on yritys, joka keskittyy tarjoamaan asiakkailleen henkilökohtaista ja laadukasta palvelua ilmanvaihdon asennus- ja huoltotöissä. Haluamme tarjota sinulle parasta osaamistamme ja tehdä yhteistyöstä sujuvaa, yksilöllisiä tarpeita kunnioittavaa. Älä epäröi kääntyä puoleemme, jos sinulla on kysyttävää ilmanvaihtoon liittyen tai tarvitset apua ilmanvaihtojärjestelmän kunnossapidossa. IVAeris Oy:n asiantuntijat ovat valmiina auttamaan sinua saavuttamaan terveellisemmän sisäilman ja toimivamman ilmanvaihdon.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

留言


bottom of page