top of page

Mitkä ovat hyvän ilmanvaihdon tuntomerkit?


Hyvä ilmanvaihto on elintärkeää sekä kotona että työpaikoilla. Se poistaa sisäilman haitalliset aineet, mukaan lukien kosteuden, ja tuo samalla tilalle uutta raikasta ilmaa. Puutteellinen ilmanvaihto voi muodostaa terveysriskin, ja siksi sen toiminnan tarkistaminen on tärkeää.


Saapuessasi kotiin tai työhuoneeseen ensimmäisenä huomaat ilman tuoksun. Raikas ilma on merkki toimivasta ilmanvaihdosta, kun taas tunkkaisuus tai epämiellyttävät hajut saattavat olla merkki ilmanvaihdon ongelmista. Tarkista, että jokaisessa huoneessa on avoinna oleva ilman tulo- ja poistoilmaventtiili tai siirtoilma-aukko, kuten kynnysrako.


Onko kotisi tai työpaikkasi ilmanvaihto riittävä? Kosteuden tiivistyminen ikkunaan tai peiliin tai hyvin linkoutuneen pyykin kuivumattomuus vuorokauden kuluessa viittaa liian alhaiseen ilmanvaihtoon.


Keittiön ilmanvaihdon tulisi olla tehokas. Liesituuletin tai -kupu on välttämätön, ja niiden suodattimet on vaihdettava säännöllisesti. Liesituulettimen rasvasuodatin on pestävä vähintään 2-3 kertaa vuodessa ja poistoventtiilit puhdistettava 1-2 kertaa vuodessa.

Asuntojen välillä leviävät hajut voivat johtua väärin säädetystä ilmanvaihdosta tai huonosta korvausilman saannista. Saunan ilmanvaihto on liian pieni, jos se ei kuivu käytön jälkeen seuraavaan aamuun mennessä.


On totta, että talvella ulkoa tuleva ilma on kylmää ja saattaa aiheuttaa vetoa, mutta ilmanvaihtoventtiilien sulkemisen haitat ovat suuremmat kuin vetohaitat. Ilmanvaihto on tarpeen erityisesti öisin, kun kaikki ovat kotona.


Jos asut kerrostalossa tai rivitalossa ja huomaat ilmanvaihdon toimimattomuuden, ota yhteyttä isännöitsijään tai taloyhtiön hallitukseen. Jos et saa apua, voit kääntyä kunnallisen terveystarkastajan puoleen.


IVAeris Oy, ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö, on täällä auttamassa sinua tarpeen tullen. Meillä on asiakastyytyväisyyttä, yhteistyötä, vastuullisuutta ja edistystä korostavat arvot ja olemme valmiita auttamaan sinua parantamaan ilmanlaatua. Haluamme varmistaa, että sinulla on toimiva, tehokas ja turvallinen ilmanvaihtojärjestelmä. "Tiedämme, välitämme ja hoidamme asiat" on periaatteenamme, ja haluamme tarjota sinulle parasta palvelua ja asiantuntemusta.


Ilmanvaihtojärjestelmän ylläpito ja huolto ovat tärkeitä sen toiminnan kannalta. Kannustamme sinua tarkastamaan järjestelmäsi säännöllisesti ja olemaan yhteydessä meihin, jos kohtaat ongelmia tai jos sinulla on kysyttävää.

Muistutamme, että ilmanvaihdon säätäminen on taitolaji, joka vaatii ammattitaitoa ja tietoa. Oikein säädetty ilmanvaihto parantaa sisäilman laatua, vähentää energiankulutusta ja parantaa asumis- tai työskentelymukavuutta.


Olemme täällä varmistamassa, että ilmanvaihto on kunnossa sekä kotona että työpaikalla. IVAeris Oy:n ammattilaiset ovat valmiita vastaamaan ilmanvaihtoon liittyviin kysymyksiinne ja tarjoamaan ratkaisuja ilmanvaihdon ongelmiin. Olipa kyseessä sitten ilmanvaihdon suunnittelu, asennus, huolto tai korjaus, olemme täällä auttamassa.


IVAeris Oy - tiedämme, välitämme ja hoidamme asiat.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fiComments


bottom of page