top of page

Päiväkodin Sisäilman Laatu: IVAeris Oy:n Opas Terveelliseen Ympäristöön

Päiväkodin sisäilman laadulla on suuri vaikutus lasten hyvinvointiin ja oppimiseen. Oikean lämpötilan, ilmanvaihdon, melun ja hajujen hallinta sekä asianmukaiset siivouskäytännöt voivat parantaa merkittävästi päiväkodin ympäristöä. Tässä artikkelissa kerromme, miten IVAeris Oy:n palvelut voivat auttaa sinua parantamaan päiväkodin sisäilman laatua.

Riittävä ilmanvaihto on yksi terveellisen päiväkodin peruspilareista. Ilmanvaihdon tulisi olla 6 litraa sekunnissa henkilöä kohti tai 3 litraa sekunnissa lattianeliötä kohti. Ilmanvaihtolaitoksessa on huolehdittava ilmavirtojen säädöstä, suodattimien puhtaudesta, lämmityspatterin toiminnasta, kanaviston puhtaudesta ja tuloilmalaitteiden suuntaamisesta. Tällöin lapsilla on parhaat mahdolliset olosuhteet oppimiseen ja leikkimiseen.


Terveellisen päiväkodin ei tulisi olla liian kylmä tai liian kuuma. Lämpötilan tulisi olla lämmityskaudella 20-22 °C. Poikkeamat tästä voivat huonontaa viihtyvyyttä ja terveyttä. Lisäksi vetoisuus talvella voi aiheuttaa epämukavuutta. Siksi on tärkeää pitää sisätilojen lämpötila tasaisena ja välttää vedon aiheuttamista.

Melun hallinta on myös tärkeää päiväkodissa. Tilat tulisi suunnitella siten, että niihin ei kantaudu häiritsevää ääntä ulkopuolisista melulähteistä eikä niissä sijaitse sellaisia teknisiä laitteita, jotka itse aiheuttavat melua.


Voimakkaat hajut voivat aiheuttaa epämiellyttävän ympäristön sekä lapsille että henkilökunnalle. On tärkeää selvittää hajujen alkuperä ja pyrkiä poistamaan hajun aiheuttajat. Hajujen lähteenä voivat olla rakennus- ja sisustusmateriaalit sekä ihmiset ja kotien lemmikit.


Siivouksessa tulee käyttää menetelmiä, jotka eivät nosta pölyä ilmaan. Liiallinen veden ja puhdistuskemikaalien käyttö voi aiheuttaa ongelmia. Siivous tulisi tehdä työpäivän ulkopuolella.


Akennuksen kosteusvauriot voivat aiheuttaa homekasvua ja terveyshaittoja. Niinpä kaikki havaitut vauriot tulee korjata välittömästi. Rakennuksen kuntoa ja sisäilmastoa - lämpötiloja, ilmanvaihdon toimintaa sekä rakenteiden kosteusjälkiä ja vaurioita - tulee seurata säännöllisesti.


IVAeris Oy on ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö, joka voi auttaa sinua parantamaan päiväkodin sisäilman laatua. Perusarvoihimme kuuluvat asiakastyytyväisyys, yhteistyö, vastuullisuus ja edistys, ja me teemme kaikkemme varmistaaksemme, että päiväkotisi on terveellinen ja turvallinen ympäristö sekä lapsille että henkilökunnalle. Oli kyseessä sitten ilmanvaihtolaitteiden asennus tai huolto, melun hallinta tai oikeiden siivousmenetelmien suosittelu, voit luottaa asiantuntemukseemme.

Kannustamme sinua kokeilemaan erilaisia tapoja parantaa päiväkodin sisäilman laatua. Ehkä huomaat, että pienillä muutoksilla voi olla suuri vaikutus.


Ota yhteyttä IVAeris Oy:hyn tänään ja aloita päiväkodin sisäilman laadun parantaminen.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page