top of page

Yleisimmät merkit taloyhtiössä ilmanvaihtokanavien puhdistuksen tarpeesta

Ilmanvaihtokanavien puhdistus on tärkeä osa kiinteistön ylläpitoa, sillä puhdas ilmanvaihtojärjestelmä takaa terveellisen sisäilman, asumismukavuuden ja energiatehokkuuden. Lisäksi se vähentää paloriskiä. Tässä artikkelissa käymme läpi yleisimmät merkit taloyhtiössä ilmanvaihtokanavien puhdistuksen tarpeesta.


  1. Heikentynyt sisäilman laatu: Jos sisäilma tuntuu tunkkaiselta, kostealta tai siinä on epämiellyttäviä hajuja, se voi olla merkki likaisista ilmanvaihtokanavista. Epäpuhtauksien kertyminen kanaviin voi vaikuttaa ilmanvaihdon tehokkuuteen ja siten sisäilman laatuun.

  2. Lisääntynyt pöly: Huomattava pölyn määrän kasvu asunnoissa voi viitata ilmanvaihtokanavien puhdistuksen tarpeeseen. Likaiset kanavat voivat levittää pölyä ja muita epäpuhtauksia sisäilmaan.

  3. Allergiaoireet: Jos asukkaat kärsivät allergiaoireista, kuten nenän tukkoisuudesta, aivastelusta tai silmien kutinasta, ilmanvaihtokanavat saattavat kaivata puhdistusta. Ilmanvaihtokanavien puhdistus voi vähentää allergiaa aiheuttavien hiukkasten määrää sisäilmassa.

  4. Kosteus- ja homeongelmat: Kosteuden kertyminen asunnon pinnoille tai homeen esiintyminen saattaa johtua puutteellisesta ilmanvaihdosta. Ilmanvaihtokanavien puhdistus voi parantaa ilmanvaihdon toimivuutta ja ehkäistä kosteus- ja homeongelmia.

  5. Korkea energiankulutus: Ilmanvaihtokanavien likaantuminen voi heikentää ilmanvaihdon tehokkuutta, mikä voi johtaa korkeampaan energiankulutukseen. Puhdistamalla kanavat säännöllisesti voidaan parantaa energiatehokkuutta.

  6. Ääni- ja hajuhaitat: Jos kuulet outoja ääniä ilmanvaihtojärjestelmästä tai havaitset hajuja, jotka tuntuvat kulkeutuvan ilmanvaihtokanavien kautta, se voi olla merkki likaisista kanavista tai hormien vuodoista.

  7. Vanhentunut puhdistusaikataulu: Jos taloyhtiössä ei ole tehty ilmanvaihtokanavien puhdistusta useita vuosiin tai edellisestä puhdistuksesta on kulunut suositeltua pidempi aika, on syytä tarkistaa kanavien kunto ja tarvittaessa puhdistaa ne. Säännöllinen tarkastus ja puhdistus ovat tärkeitä ilmanvaihdon toimivuuden varmistamiseksi.

  8. Asukkaiden valitukset: Jos asukkaat valittavat huonosta ilmanvaihdosta tai sisäilman laadusta, se voi olla merkki ilmanvaihtokanavien puhdistuksen tarpeesta. Asukkaiden palautteen kuunteleminen on tärkeää, jotta mahdollisiin ongelmiin voidaan puuttua ajoissa.

  9. Vähentynyt ilmanvaihdon teho: Jos ilmanvaihto tuntuu heikentyneen ja ilma ei vaihdu asunnoissa yhtä tehokkaasti kuin aiemmin, voi olla aika tarkastaa ilmanvaihtokanavat ja puhdistaa ne tarvittaessa.

  10. Laitteiden ja venttiilien toimintahäiriöt: Jos ilmanvaihtojärjestelmän laitteet tai venttiilit eivät toimi oikein, se voi olla merkki likaantuneista kanavista. Säännöllinen puhdistus ja huolto auttavat varmistamaan järjestelmän toimivuuden.

Jos taloyhtiössä havaitaan yksi tai useampi edellä mainituista merkeistä, on syytä kääntyä ammattilaisten puoleen ilmanvaihtokanavien tarkastusta ja puhdistusta varten. IVAeris Oy on asiantunteva ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö, joka auttaa taloyhtiöitä huolehtimaan ilmanvaihtokanavien kunnosta ja varmistamaan terveellisen sisäilman laadun.


Muista, että ilmanvaihtokanavien puhdistus on investointi asukkaiden terveyteen, asumismukavuuteen ja kiinteistön arvon säilyttämiseen. Säännöllinen huolto ja puhdistus auttavat myös välttämään suurempia korjaustarpeita ja lisäävät ilmanvaihtojärjestelmän käyttöikää.

Tässä artikkelissa käsiteltiin yleisimpiä merkkejä taloyhtiössä ilmanvaihtokanavien puhdistuksen tarpeesta. Näitä merkkejä ovat muun muassa lisääntyneet hajuhaitat, pöly ja kosteusvauriot. Ilmanvaihtokanavien säännöllinen tarkastus ja puhdistus ovat tärkeitä sisäilman laadun, asumismukavuuden ja terveyden kannalta. IVAeris Oy on asiantunteva ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö, joka auttaa taloyhtiöitä huolehtimaan ilmanvaihtokanavien kunnosta ja varmistamaan terveellisen sisäilman laadun.


IVAeris Oy on yhtiö, joka ymmärtää asiakkaidensa tarpeita ja haluaa tarjota henkilökohtaista palvelua laadukkaan työnjäljen kera. Me uskomme, että puhdas sisäilma on olennainen osa terveellistä asumista ja pyrimme auttamaan asiakkaitamme saavuttamaan sen. Jos sinulla on kysymyksiä ilmanvaihtoon liittyen tai epäilet ongelmia ilmanvaihtokanavissasi, älä epäröi ottaa yhteyttä IVAeris Oy:öön. Yhdessä voimme tehdä asumisesta turvallisempaa, terveellisempää ja miellyttävämpää.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page