top of page
< Takaisin

Espoo

Yksityisasiakas

Örkkilaakso 3

IVAeris Oy, Espoon perusteellinen ilmanvaihtojärjestelmän asiantuntija, suoritti kokonaisvaltaisen ilmanvaihdon uudistuksen yksityisasiakkaalle osoitteessa Örkkilaakso 3. Projektiin kuului monitahoinen työnkuva, mukaan lukien vanhojen ilmanvaihtokanavien puhdistus, ilmanvaihdon tarkastus kanavien kamerakuvauksella, ilmanvaihdon suunnittelu CAD-piirustuksin, ilmanvaihtokoneen uusiminen sekä ilmamäärien säätö.


Ilmanvaihtojärjestelmän päivityksessä vanha LTO-kone korvattiin uudella Vallox 121 SE ilmanvaihtokoneella. Tämä A-energialuokan matalaenergiailmanvaihtokone on suunniteltu keskisuuriin asuntoihin, ja sen ristivastavirtakennon lämmöntalteenoton hyötysuhde on jopa 80 %. Vallox 121 SE voidaan asentaa suoraan entisen koneen tilalle ilman kanaviston muutostöitä, mikä teki tästä erinomaisen valinnan uudistusprojektiin.


Uusi kone sisältää monipuoliset ohjausominaisuudet, jotka mahdollistavat tarkan ilmanvaihdon säätelyn asukkaan tarpeiden mukaan. Mukana tuleva elektroninen Digit SED -ohjauspaneeli, sekä mahdollisuus lisävarusteena saataviin CO²- ja %RH -antureihin, mahdollistavat tarkan ilmanvaihdon säätelyn asukkaan tarpeiden mukaan. Uuden järjestelmän ansiosta asukkaat voivat nyt hallita ilmanvaihdon toimintaa esimerkiksi useasta eri huoneesta ja ohjelmoida halutut puhallintehovaihtoehdot viikon jokaiselle tunnille.


Ilmanvaihtokoneen koko toiminnan hallinta kaukovalvonnasta on mahdollista lisävarusteena saatavan Vallox LON-muuntimen avulla. Uusi kone tarjoaa näin ollen erinomaiset edellytykset terveelliseen ja mukavaan asumiseen. Koneellinen ilmanvaihto säätelee ilman vaihtuvuutta asukkaiden tarpeiden mukaan, mikä on elintärkeää erityisesti saunomisen, ruoanlaiton, pyykinpesun tai perhejuhlien aikana. On tärkeää huomata, että hyvä ilmanvaihto edistää terveellistä asumista niin asukkaiden kuin rakennuksenkin kannalta. Asunnon ilmaa on vaihdettava, jotta asumisesta tuleva kosteus sekä rakenteista ja ihmisistä erittyvät epäpuhtaudet tuulettuvat ulos.

Referenssigalleria

bottom of page