top of page

Jääskentie 16

2019

Puhdistus

Espoo

Yksityisasiakas

IVAeris Oy teki laajamittaisen ilmanvaihtokanavien puhdistuksen sekä ilmamäärien mittauksen ja säädön Kahdeksas huvilatie 9:n kahdessa asunnossa Espoossa. Työn tilaajana oli yksityinen henkilö.


Työ sisälsi kattavan ilmanvaihtokanaviston puhdistuksen. Puhdistus aloitettiin venttiilien pesulla, jossa venttiilit pestiin käsin heikosti emäksisellä puhdistusaineella. Myös kanavisto puhdistettiin huolellisesti harjaamalla. Lisäksi ilmanvaihtokone sekä konehuoneen kanavat puhdistettiin imuroimalla ja metalliharjaa käyttäen. Puhdistuksen jälkeen kaikki pinnat pyyhittiin heikosti emäksisellä aineella ja mikrokuituliinalla. Suodattimet vaihdettiin uusiin parantaakseen ilmanvaihtojärjestelmän suorituskykyä.


Työkohteessa oli käytössä koneellinen tulo- ja poistoilmajärjestelmä. Kohteen kanavalinjat, mukaan lukien poisto-, tulo-, raitis- ja jäteilmakanavat, alipaineistettiin erikseen ja ne harjattiin mekaanisesti pyöritettävällä harjalla.


Työskentelyn aikana havaittiin, että kohteen ilmanvaihtokanavat eivät olleet tiiviit, ja osa kanavista oli taipuisia alumiinikanavia, jotka eivät täyttäneet ilmanvaihtokanavien asennuksen nykyvaatimuksia. Tämä havainto viestittiin tilaajalle, ja ehdotettiin asian tarkempaa tarkastusta.


IVAeris Oy:n suorittaman työn ansiosta molempien asuntojen ilmanvaihtojärjestelmän toiminta tehostui merkittävästi, mikä parantaa asukkaiden asumismukavuutta.

Referenssigalleria

bottom of page