top of page

Linnunlauluntie 17

2019

Puhdistus

Helsinki

RTH Oy

IVAeris Oy suoritti huolellisen ilmanvaihtojärjestelmän puhdistuksen ja ilmamäärien mittauksen ja säädön Linnunlaulutie 17:ssa sijaitsevassa toimistorakennuksessa, VR:n valvomossa. Kohteessa oli koneellinen tulo- ja kiertoilmajärjestelmä, joka oli silmämääräisesti tarkasteltuna huonossa kunnossa ja tiiveys ei vastannut nykyvaatimuksia. Lisäksi kanaviston sisäänrakennetut äänenvaimentimet saattoivat päästää villahiukkasia sisäilmaan.


Työn aloitimme venttiilien pesulla käsin heikosti emäksisellä puhdistusaineella, minkä jälkeen kanavisto puhdistettiin harjaamalla. Venttiilien pesun jälkeen tuloilmaventtiilit pestiin ja tuloilmapuolen kanavat harjattiin. Peltikanavat tarkistettiin ja puhdistettiin harjaamalla jokaisen venttiilin kautta kanaviston molempiin suuntiin.

Puhdistuksen aikana kanaviston ja asuintilan välinen paine-ero mitattiin ja todettiin, että mittaustuloksena saatu 18 Pa:n paine-ero on riittävä. Kantikkaiden kanavistojen leveys ja tarkastusluukkujen puute eivät mahdollistaneet riittävän kattavaa puhdistusta, joten niiden suhteen emme voi taata riittävää puhdistustulosta.


Ilmanvaihtokone sekä konehuoneen kanavat puhdistettiin imuroimalla ja käyttäen metalliharjaa. Sen jälkeen pinnat pyyhittiin heikosti emäksisellä aineella ja mikrokuituliinalla. Suodattimet ja puhaltimien hihnat vaihdettiin ja kohteeseen jätettiin varahihnat.


Työn yhteydessä havaittiin monia kohtia, jotka vaativat jatkotutkimuksia: järjestelmä oli hapettunut ja ruostunut monista kohdista, kanaviston tiiveys on tarkistettava, ja kanavistoon sisäänrakennettujen lasivillatäytteisten äänenvaimentimien vaikutus sisäilmaan on tutkittava. Vuositarkastusta ei ollut tilattu, joten sitä ei suoritettu puhdistustyön yhteydessä.

Referenssigalleria

bottom of page