top of page

Mikael Denut

Toimitusjohtaja, Insinööri

tyhjä.png
tyhjä.png
tyhjä.png
tyhjä.png

Olen kotoisin Unkarista, mutta olen Suomen kansalainen. Muutin Suomeen vuonna 2006 ja menin naimisiin ihanan suomalaisen tytön kanssa. Meillä on neljä lasta, kissa ja takapihalla kanoja.


Olen käynyt englanninkielisessä koulussa kotimaassani. Suomeen tultuani ensimmäinen työpaikkani oli englannin kielen apuopettaja Etelä-Savon Ammattikoulussa. Tein myös osa-aikatyötä ravintolassa apumiehenä. Kun muutin pääkaupunkiseudulle, työskentelin ISS:llä siivoojana, kunnes päätin lähteä opiskelemaan. Opiskelujeni aikana jaoin lehtiä, tein työtä baarissa, siivosin kouluissa, tiskasin ravintoloissa ja myin digitaalisia palveluja kevytyrittäjänä.


Valmistuin ensin mediatekniikan insinööriksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta ja sain työpaikan Nokialta. Urani siellä oli kuitenkin lyhyt. Ensimmäisenä työpäivänäni sain tietää, että osastoni suljettaisiin, eikä esimiehenikään jatkaisi enää Nokialla töissä. Tuhannet kokeneet insinöörit menettivät työpaikkansa Nokialla, eikä vastavalmistuneella insinöörillä ollut sen parempaa tilannetta.


Tästä johtuen palasin uudestaan opiskelemaan ja valmistuin putkimieheksi. Aloitin myös iltaopiskeluna LVI-insinöörin tutkinnon Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Tämän lisäksi suoritin vielä muutaman lisätutkinnon kuten (kiinteistöhuollon ja ilmanvaihdon perus-, ammatti- sekä erikoisammattitutkinnot, CAD/BIM, kosteuskoordinaattori, lämpökuvaaja jne.). Kiinnostuin kuitenkin eniten ilmanvaihtoalasta. Ilmanvaihto tuo mieleeni vapauden ja elämän ja nämä kaksi ovat minulle hyvin tärkeitä ja merkittäviä asioita. Symbolismilla on mielestäni paikkansa uran valinnassakin.


Kun yritys, jossa olin ennen työnjohtajana ajautui pois markkinoilta, päätin ryhtyä yrittäjäksi. Halusin koota työntekijöikseni pätevän ja alalle omistautuneen joukon. Ilman nämä ammattilaisia IVAeris ei olisi koskaan päässyt vauhtiin. Pidän työssäni eniten myynnistä ja asiakaspalvelusta. Rakastan ihmisiä ja olen aidosti kiinnostunut heidän haasteistaan ja niiden ratkaisemisesta. Ensimmäisen ammattini johdosta osaan hoitaa yrityksemme digitaaliset tarpeet ja markkinoinnin, josta saan myös iloa ja energiaa.


Lempiharrastuksiani ovat roolipelit, magic-korttipeli ja fantasiakirjallisuus. Lempiteokseni on Patrick Rothfussin ”Tuulen nimi”. Rakastan patikointia perheeni kanssa, grillausta takapihallani, hyvää viiniä ja pitkiä keskusteluja vaimoni (paras ystäväni) kanssa.tyhjä.png
tyhjä.png
tyhjä.png
Mikael Denut
bottom of page