top of page

Ilmanvaihdon säännöllinen tarkistus taloyhtiössä – kuinka usein se tulisi tehdä?

Ilmanvaihtojärjestelmän toimivuus on tärkeä osa asumisterveyttä ja -viihtyvyyttä. Säännöllinen tarkistus ja puhdistus varmistavat, että ilmanvaihto toimii tehokkaasti ja sisäilma pysyy puhtaana. Mutta kuinka usein ilmanvaihdon tarkistus tulisi suorittaa taloyhtiöissä?

Aiemmin voimassa olleiden määräysten mukaan ilmanvaihtokanavat tuli puhdistaa asuinkiinteistöissä 10 vuoden välein ja julkisissa rakennuksissa 5 vuoden välein. Nykyään vuosiin perustuva puhdistusvelvoite on poistunut, ja sen sijaan vaaditaan, että ilmanvaihtokanavat tulee tarkistaa säännöllisesti ja puhdistaa tarvittaessa.


Puhdistusväliin vaikuttavat useat tekijät, kuten asuinympäristö, liikenne ja alueen muut päästöt. Kaupunkien keskustoissa ja liikennöidyillä alueilla jopa 10 vuotta voi olla liian pitkä väli ilmanvaihtokanavien puhdistukselle. Näissä tapauksissa puhdistus tulee tehdä tiheämmin, esimerkiksi 5-7 vuoden välein. Joillakin alueilla puhdistusväli voi olla pidempi, jos ympäristö on muuten puhdas ja ilmanvaihto toimii tehokkaasti.


Ilmanvaihdon huollon yhteydessä on tärkeää tarkastaa myös järjestelmän paloturvallisuus. Ilmanvaihtokanaviin kertyvä pöly ja rasva lisäävät kiinteistön palokuormaa ja voivat pahimmillaan aiheuttaa tulipalon leviämisen. Asianmukaiset palopellit ja venttiilit ovat olennainen osa ilmanvaihtojärjestelmän paloturvallisuutta.


Asukkaiden omatoimiset säädöt ja remontit voivat aiheuttaa ongelmia ilmanvaihdon toimivuudessa. Esimerkiksi venttiilien sulkeminen tai omatoimiset liesituulettimien asennukset voivat estää ilman virtaamisen oikein ja vaikuttaa asuinviihtyvyyteen sekä rakenteiden terveyteen. Tämän vuoksi ammattilaisen suorittama tarkistus ja huolto ovat erittäin tärkeitä.

IVAeris Oy on asiantuntija ilmanvaihdon asennus- ja huoltotöissä. Me autamme taloyhtiöitä tarkistamaan ilmanvaihtojärjestelmänsä säännöllisesti ja huolehtimaan niiden kunnossapidosta. Tarjoamme myös neuvontaa ja opastusta oikean puhdistusvälin määrittämisessä sekä toteutamme tarvittavat huolto- ja korjaustoimenpiteet.


Ilmanvaihdon säännöllinen tarkistus ja huolto ovat tärkeitä taloyhtiöiden asumisterveyden ja -viihtyvyyden kannalta. Taloyhtiöiden tulisi tarkistaa ilmanvaihtokanavat säännöllisesti ja puhdistaa ne tarvittaessa, ottaen huomioon ympäristön, liikenteen ja muiden päästöjen vaikutukset.


IVAeris Oy on sitoutunut tarjoamaan taloyhtiöille asiantuntevaa palvelua ja neuvontaa ilmanvaihdon kunnossapidossa. Me ymmärrämme, että jokainen asiakas on ainutlaatuinen, ja pyrimme tarjoamaan henkilökohtaista palvelua laadusta tinkimättä. Jos sinulla on kysyttävää ilmanvaihdon huoltoon tai tarkistuksiin liittyen, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme varmistamaan, että taloyhtiösi ilmanvaihto toimii tehokkaasti ja turvallisesti.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fiComments


bottom of page