top of page

Kuusi Syytä, Miksi Hyvä Kodin Ilmanvaihto on Tärkeää

IVAeris Oy tarjoaa ratkaisut, jotka suojaavat terveyttäsi ja kotiasi. Jatkuva parannus ja jatkuva asiakkaan arvon luominen on meidän lupauksemme sinulle. Kun tarvitset ilmanvaihtoratkaisuja, me autamme - tiedämme, välitämme ja hoidamme homman.


Ihmiset viettävät keskimäärin 90 prosenttia ajastaan sisätiloissa. Koska suurin osa ihmisten päivittäisistä aktiviteeteista tapahtuu sisätiloissa, kotiemme ilmakehällä on merkittävä vaikutus suurimman osan väestön terveyteen ja turvallisuuteen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että sisäilman saasteet voivat olla ulkoilmaa haitallisempia terveydelle. Hyvä kodin ilmanvaihto voi auttaa lieventämään näitä terveysriskejä samalla, kun se suojaa kotia.


Ilmanvaihto auttaa vähentämään kosteuden kondensoitumista

Kosteuden kondensoituminen tapahtuu, kun kostea ilma jäähtyy nopeasti eikä voi enää pitää kaikkea kosteutta vesihöyrynä. Kosteus siirtyy saatavilla oleville kylmille pinnoille ja tiivistyy muodostaen vesipisaroita ikkunoille, seinille tai muille pinnoille. Jos kotona olevaa kosteutta ei hallita ajan myötä, se voi johtaa tapetin kuoriutumiseen, homeen ja homehtumisen muodostumiseen ja jopa rakenteelliseen vaurioon puutukissa. Hyvä ilmanvaihto auttaa säätelemään lämpötilaa ja hallitsemaan kosteustasoja.


Tehokas radonkaasun pitoisuuksien alentamisessa

Radonkaasu on väritön, hajuton kaasu, joka muodostuu luonnollisesti uraanin hajoamisen seurauksena kivissä ja maaperässä tietyillä alueilla. Radonkaasun on Maailman terveysjärjestön mukaan yhdistetty joissakin tapauksissa keuhkosyöpään. Kaivosten, vesihuoltolaitosten ja luolien lähellä olevissa kodeissa radonkaasu saattaa jäädä loukkuun, jos ilmanvaihto ei ole riittävää, mikä aiheuttaa kaasun pitoisuuden nousun. Riittävä ilmanvaihto voi alentaa radonkaasun pitoisuutta terveelliselle tasolle.


VOC-pitoisuuksia voidaan vähentää ilmanvaihdon avulla

VOC-yhdisteet eli haihtuvat orgaaniset yhdisteet ovat kodin kemikaaleista ja huonekaluista peräisin olevia päästöjä, jotka voivat muuttua myrkyllisiksi suurissa pitoisuuksissa. Kemikaalien asianmukainen varastointi ja tietoisuus ostetuista huonekaluista ja tavaroista on tärkeää VOC-pitoisuuksien vähentämiseksi kodissa. Riittävä ilmanvaihto auttaa hallitsemaan olemassa olevia VOC-pitoisuuksia kotona, koska VOC-yhdisteitä on lähes mahdotonta poistaa täysin sisäilmasta.


Allergeeneja voidaan suodattaa pois kodista

Allergeenit, kuten siitepöly, pöly ja muut ärsyttävät aineet voivat jäädä loukkuun ja keskittyä kotiin, kun ilmanvaihto on riittämätöntä. Asianmukainen ilmanvaihto auttaa poistamaan suuret hiukkaset ja pölyn ilmasta. Tämä voi tehokkaasti auttaa vähentämään allergiaoireita, mikä tekee sisäilmasta paljon mukavamman allergikkoille.


Auttaa suojaamaan hengityselinten terveyttä ja estämään astmaa

Kosteissa, homeisissa olosuhteissa voi kehittyä astmaa ja muita hengitysteiden sairauksia. Kosteissa olosuhteissa pölypunkit voivat myös selviytyä ja lisääntyä. Kun pölypunkit joutuvat kosketuksiin ihon ja hengityselinten kanssa, ne voivat aiheuttaa ihottumaa, kutinaa ja hengitysongelmia. Hyvä ilmanvaihto voi auttaa estämään näitä ongelmia ja samalla toimittaa kotitalouden asukkaille raikasta ilmaa.


Vähentää takaisinvirtauksen riskejä

Kun kodin sisäinen paine on ulkopuolella olevaa painetta matalampi, kotia pidetään negatiivisessa paineessa. Kun kodissa on negatiivinen paine, ulkoilma vedetään sisälle, mitä kutsutaan takaisinvirtaukseksi. Tämä voi olla vaarallista, kun palamiskaasut, kuten hiilimonoksidi, vedetään takaisin savupiippuun tai muuhun aukkoon ja ne keskittyvät kotiin. Ilmanvaihto voi auttaa hallitsemaan kodin sisäistä painetta.


Ilmanvaihto ilman energiahävikkiä

Yksi kysymys, jonka monilla asunnonomistajilla on ilmanvaihdon suhteen, on se, että useimmat luonnolliset ja jopa mekaaniset ilmanvaihtojärjestelmät aiheuttavat kodin lämmön tai viileyden katoamisen, kun sisäilmaa kierrätetään ulos. Hyvä ilmanvaihtokone voi auttaa tuomaan raikasta ilmaa kotiin ja puhaltamaan vanhaa ilmaa ja saasteita ulos menettämättä lämpöä tai viileyttä. Energia siirtyy ulosmenevästä ilmasta tuoreeseen tulevaan ilmaan, mikä säästää lämmitys- tai jäähdytyskuluja ja vähentää energiantarvetta.


IVAeris Oy on sitoutunut tuottamaan huippuluokan ilmanvaihtoratkaisuja, jotka suojaavat terveyttäsi ja kotiasi. Jatkuva parannus ja jatkuva asiakkaan arvon luominen on meidän lupauksemme sinulle. Kun tarvitset ilmanvaihtoratkaisuja, me autamme - tiedämme, välitämme ja hoidamme homman.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page