top of page

Kuinka usein ilmanvaihtokanavat tulisi puhdistaa?

Ilmanvaihtokanavien ja -laitteistojen säännöllinen puhdistus on olennainen osa rakennuksen ylläpitoa ja sisäilman laatua. IVAeris Oy on ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö, joka auttaa asiakkaitaan pitämään ilmanvaihtojärjestelmänsä puhtaana ja toimivana. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka usein ilmanvaihtokanavat tulisi puhdistaa eri tyyppisissä tiloissa.


  • Ammattimaiset ruuanvalmistuspaikat ja teollisuuslaitokset

Ammattimaisissa ruuanvalmistuspaikoissa, kuten ravintoloissa ja suurkeittiöissä, ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot tulisi puhdistaa vähintään kerran vuodessa. Sama koskee myös teollisuuslaitoksia, kuten ruiskumaalaamoja, puusepäntehtaita, tekstiilitehtaita, pesuloita, leipomoita ja savustamoita, joissa ilmanvaihtokanaviin kerääntyy runsaasti herkästi paloa levittäviä aineita.

  • Sairaalat, vanhainkodit ja suljetut rangaistuslaitokset

Näissä tiloissa ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot tulisi puhdistaa vähintään viiden vuoden välein. Säännöllinen puhdistus auttaa varmistamaan terveellisen sisäilman laadun ja ehkäisemään bakteerien, virusten ja muiden epäpuhtauksien leviämistä.


  • Päivähoitolaitokset, koulut, hotellit, lomakodit, asuntolat ja ravintolat

Myös näiden tilojen ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot tulisi puhdistaa vähintään viiden vuoden välein. Puhtaat ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot auttavat takaamaan miellyttävän ja terveellisen sisäilman niin lapsille, opiskelijoille, vieraille kuin henkilökunnallekin.


Miksi tulee puhdistaa ilmanvaihtokanavat?

Ilmanvaihtokanavien puhdistaminen on tärkeää useista syistä, jotka liittyvät terveyteen, turvallisuuteen ja energiatehokkuuteen. Seuraavassa käsitellään näitä syitä tarkemmin:

  1. Sisäilman laatu: Ilmanvaihtokanavat keräävät ajan myötä pölyä, likaa, bakteereja, homeitiöitä ja muita epäpuhtauksia. Puhdistamattomat kanavat voivat levittää näitä epäpuhtauksia sisäilmaan ja heikentää sen laatua. Huono sisäilma voi aiheuttaa allergisia reaktioita, hengitystieoireita ja muita terveysongelmia, erityisesti herkille henkilöille, kuten lapsille, vanhuksille ja astmaatikoille.

  2. Paloturvallisuus: Likaiset ilmanvaihtokanavat voivat olla paloriski, erityisesti silloin, kun ne keräävät rasvaa tai muita helposti syttyviä aineita. Säännöllinen puhdistus vähentää paloriskiä ja varmistaa, että ilmanvaihtojärjestelmä toimii turvallisesti.

  3. Energiatehokkuus: Kun ilmanvaihtokanavat ovat puhtaat, ilmanvaihtojärjestelmä voi toimia tehokkaammin ja kuluttaa vähemmän energiaa. Likaiset kanavat voivat heikentää ilmanvaihtojärjestelmän tehoa ja lisätä energiankulutusta, mikä puolestaan johtaa suurempiin energiakustannuksiin.

  4. Ilmanvaihtojärjestelmän käyttöikä: Säännöllinen puhdistus auttaa pitämään ilmanvaihtojärjestelmän kunnossa ja pidentää sen käyttöikää. Likaiset kanavat ja laitteistot voivat kiihdyttää kulumista ja johtaa ennenaikaiseen laitevikaan tai jopa kalliisiin korjauksiin.

Ilmanvaihtokanavien säännöllinen puhdistus on tärkeä osa rakennuksen ylläpitoa ja sisäilman laadun varmistamista. Puhdistus parantaa myös energiatehokkuutta, lisää turvallisuutta ja pidentää ilmanvaihtojärjestelmän käyttöikää.


IVAeris Oy:n asiantuntijat ovat valmiina auttamaan sinua ilmanvaihtokanavien ja -laitteistojen puhdistuksessa. Huomioithan, että puhdistusvälien tulisi olla lyhyempiä, mikäli havaitset ongelmia ilmanvaihdon toiminnassa, kuten epätavallisia hajuja tai ilmanvaihdon heikentynyttä tehoa. Ota yhteyttä meihin, niin autamme sinua huolehtima

Henkilökohtaisesti emme pidä suurtuotannon kokemuksesta, jossa asiakkaat ovat vain numeroita. Tervetuloa IVAeris Oy:öön, yhtiöön, joka haluaa palvella teitä nöyrästi ja ammattitaidolla. Jos mieltäsi askarruttaa jokin ilmanvaihtoon liittyvä asia, älä epäröi ottaa yhteyttä! Tehdään yhdessä kaupankäynnistä inhimillinen kokemus, laadukasta työnjälkeä unohtamatta. Huolehtikaa ilmanvaihdostanne, sillä tarvitsette puhdasta ilmaa, ilman tauteja aiheuttavia epäpuhtauksia! Jos epäilet ilmanvaihdon ongelmia ja välität terveellisestä sisäilmasta, ota yhteyttä IVAeris Oy:öön tänään!


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page