Ilmanvaihdon puhdistustyön suoritus riippuu ilmanvaihdon tyypistä. Hoitamamme ilmanvaihtoratkaisut ovat koneellinen tulo- poistojärjestelmä LTO:lla tai ilman, poistoilmajärjestelmä, poistoilmalämpöpumppu järjestelmä sekä painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä.

Ilmanvaihdon puhdistuksessa käytettävät tarvikkeet kuten maskit, letkut ja akkukoneet

Tehdään yhdessä kaupankäynnistä inhimillinen kokemus!

Miten ilmanvaihdon puhdistustyö suoritetaan?

Mikael Denut tietokoneen edessä

1 - Ennen puhdistustyön aloitusta

Työnjohto sopii asiakkaan kanssa työn suoritusajankohdasta. Työnjohto valvoo työn laatua ja pitää yhteyttä asiakkaaseen. Itse puhdistustyön hoitavat alan ammattilaiset, ilmanvaihtoasentajat, joilla on vankka kokemus työstä. Asentaja saapuu paikalle sovittuna päivänä ja tarkistaa puhdistettavan ilmanvaihtojärjestelmän. Hän saattaa kysellä kohteen ilmanvaihtopiirustuksia, mikäli niitä ei ole luovutettu työnjohdolle jo ennen työn aloitusta. 

 

Itse puhdistustyön aikana asiakkaan ei tarvitse olla läsnä. Mikäli asiakas ei ole paikalla, asentajalle on hyvä kertoa talon käytännöistä, kuten taloon sisäänpääsystä ja ovien sulkemisesta. Mikäli talossa on lemmikkieläimiä, niistä kannattaa ilmoittaa jo etukäteen.

Työn aikana työskennellään ilmanvaihtoventtiilien läheisyydessä, joten asentajien tuloon kannattaa varautua poistamalla esteet venttiilien luota. Ilmanvaihdon puhdistustyön ei pitäisi aiheuttaa likaantumista asunnossa, mutta herkimmät esineet ja matot kannattaa siirtää syrjään. 

 

Mikäli asuntoon pääsee pölyä puhdistuksen aikana varotoimista huolimatta, asentaja puhdistaa jälkensä huolellisesti.

2A -Painovoimaisen ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus.

Puhdistustyön alussa ilmanvaihtokanavisto alipaineistetaan. Ilmanvaihtokanavat harjataan pyöritettävällä harjalla siten, että irtoava pöly imeytyy alipaineistajaan. Painovoimaisen ilmanvaihtojärjestelmän puhdistuksessa alipaineistaja sijoitetaan yleensä asuintilan ulkopuolelle esim. katolle. Poisimetty pöly ja vieraisaineet purkautuvat ulos esim. katolle. Mikäli pöly ei peseydy pois sateen myötä, asentaja siivoaa jäljet.

 

2B - Poistoilmajärjestelmän puhdistus.

Poistoilmajärjestelmä laitetaan täydelle teholle ja kanavat harjataan poistoilmakonetta vastaan. Mikäli järjestelmänä on huippuimuri, pöly purkautuu katolle. Mikäli pöly ei peseydy pois sateen mukana, asentaja siivoaa jäljet. Kanavien harjauksen jälkeen käydään katolla puhdistamassa huippuimurin päästä runko, huippuimurin sisäiset osat ja puhaltimen siivet. 

 

2C - Poistoilmalämpöpumppu- ja LTO järjestelmän puhdistaminen

Ilmanvaihtokone pysäytetään ja järjestelmä alipaineistetaan. Mikäli alipaineistus on mahdollista jäteilma- tai raitisilmakanavasta, alipaineistaja sijoitetaan kiinteistön ulkopuolelle ja poisharjattu pöly harjataan ulos. Mikäli jostain syystä järjestelmää ei voida alipaineistaa ulkopuolelta, alipaineistus tehdään sisäpuolelta ja alipaineistajaan kytketään suodatinyksikkö. Kun alipaineistajassa on suodatinyksikkö, imevä pöly ei purkaudu asuntoon vaan jää suodattimeen. Aliapineistajan suodatinluokka on vähintään F7, jonka läpi ei pääse edes siitepöly. Kanavien harjauksen jälkeen kone puhdistetaan pesemällä. Lämmöntalteenottokenno poistetaan ja pestään. LTO:n pesun jälkeen se käsitellään desinfiointiaineella. Puhtaat koneen osat asennetaan takaisin paikoilleen koneeseen ja vaihdetaan koneen suodattimet. Asiakkaan pyynnöstä voimme ostaa suodattimet lisähintaan tai käyttää asiakkaan hankkimia suodattimia.

IV-asentaja tarkistaa ilmanvaihtopiitustukset
Alipaineistaja ja letkut
Lämmöntalteenottokenno ja desinfiointiaine

3 - Venttiilien pesu

Asunnon sisällä olevat ilmanvaihtoventtiilit irrotetaan ja pestään käsin. Työn aikana otetaan kuvia, joista käy ilmi kanaviston ja venttiilien kunto ennen puhdistusta ja puhdistuksen jälkeen. 

 

4 - Mittaus ja säätö

Kun järjestelmä on puhdistettu, asentaja mittaa ja säätää ilmanvaihtojärjestelmän ilmamäärät venttiilikohtaisesti. Säädössä käytetään yleensä kohteen omia ilmanvaihtopiirrustuksia, joista käy ilmi vaadittavat ilmamäärät.  Piirrustusten puuttuessa asentaja laskee optimaaliset ilmamäärät nykyisten vaatimusten mukaiseksi Suomen rakennusmääräyskokoelman ohjeiden mukaan. Painovoimaista ilmanvaihtojärjestelmää ei pysty säätämään. Painovoimaisessa järjestelmässä ilma liikkuu lämpötilan ja tuulen mukaan.

5 - Toimistotyöt

Puhdistuksen ja mittauksen jälkeen työ jatkuu toimistolla. Työstä laaditaan puhdistuspöytäkirja, joka lähetetään asiakkaalle. 

IVAeris Oy:n puhdistuspöytäkirja
arrow&v
arrow&v
arrow&v
arrow&v

Kiitos tarjouspyynnöstäsi. Olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

TARJOUSPYYNTÖ

Tarjousta varten kohteesta tarvitaan mahdollisimman kattavat tiedot.

 

Onko kohde omakotitalo, rivitalo vai kerrostalo?

Millaisesta ilmanvaihtojärjestelmästä on kyse?

Tarvitaanko työhön esimerkiksi korkeat tikkaat tmv?

Olet ihanneasiakkaamme mikäli:
- haluat työporukan, joka hoitaa työt kunnolla loppuun saakka
- haluat kumppaniksi yrityksen, joka on toiminnassa vielä vuosienkin päästä
- haluat kumppaniksi yrityksen, joka vastaa kysymyksiisi
- haluat kumppaniksi palveluhenkisen yrityksen jossa sinua autetaan aidosti

Tarjous kannattaa pyytää muualta mikäli:
- sinua kiinnostaa ainoastaan halvin mahdollinen hinta
- laadulla ei ole sinulle väliä
- et anna asentajien tehdä työtään rauhassa
- hallitset ilmanvaihtoalan määräykset ja käytännöt ilman koulutusta paremmin kuin alan ammattilaiset
- koet oikeutta alennukseen koska asentajalta jäi hieman pölyä lattialle

IVAeris Oy
info@aeris.fi
010 206 3000

Kavallinniitynkuja 1
Espoo, 02710
Finland