top of page

Ilmanvaihtokoneen vaihto – milloin se kannattaa tehdä?

Ilmanvaihtokoneen vaihto uuteen voi olla hyvä investointi, sillä se voi maksaa itsensä takaisin jopa parissa vuodessa. Uusien ilmanvaihtokoneiden energiankulutus on huomattavasti pienempi kuin vanhojen koneiden, mikä tarkoittaa merkittäviä säästöjä energiakuluissa.


Milloin ilmanvaihtokoneen vaihto kannattaa?


Ilmanvaihtokoneen vaihdon kannattavuus riippuu monista tekijöistä, kuten laitteen iästä, energiankulutuksesta ja korjaustarpeista. Mitä suurempi on vaihdettava ilmamäärä, sitä suurempi energiansäästö uudella koneella saavutetaan. Pienemmillä ilmavirroilla takaisinmaksuaika on pidempi.


Uusimpien ilmanvaihtolaitteiden energiankulutus on niin paljon vanhoja pienempi, että uuden ilmanvaihtokoneen vaihto kannattaa usein. Uuden koneen hankintahinta saattaa tulla kuoletettua muutamassa vuodessa, ja koneen vaihtotyön hinta ei välttämättä ole vanhan laitteen korjauskuluja suurempi.


Uusien ilmanvaihtokoneiden edut


Uusien ilmanvaihtokoneiden myötä saatavilla on monia hyödyllisiä ominaisuuksia. Esimerkiksi Enerventin, Swegonin ja Valloxin ilmanvaihtokoneissa on monipuoliset liitännät erilaisiin kaukovalvontajärjestelmiin ja mahdollisuus koneen valvomiseen ja ohjaamiseen kännykkäsovelluksen tai pilvipalvelun kautta. Lisäksi useissa uusissa malleissa on vakiona kosteus- ja hiilidioksidianturit, jotka tehostavat ilmanvaihtoa vain tarvittaessa, tuoden lisäsäästöjä energiakuluihin.


Säästöjen muodostuminen


Ilmanvaihtokoneiden säästöt muodostuvat lämmön talteenoton hyötysuhteen ja sulatusautomatiikan parantumisesta, mikä vähentää ulos päästettävän hukkaenergian määrää. Tämän seurauksena ilmanvaihtokoneen jälkilämmityspatterin kulutus on pienentynyt huomattavasti, ja energiasyöppöä etulämmitystä yleensä ei ole uusissa koneissa lainkaan. Lisäksi EC-tekniikalla varustettujen puhaltimien sähkönsäästö voi olla satoja euroja vuodessa konetta kohti.


Ilmanvaihtokoneen vaihto uuteen kannattaa harkita erityisesti silloin, kun vanhan laitteen energiankulutus on korkea, korjaustarpeet ovat suuret tai kun halutaan hyödyntää uusien laitteiden tarjoamia ominaisuuksia. Uuden ilmanvaihtokoneen hankinta voi olla kustannustehokas ratkaisu, joka maksaa itsensä takaisin parissa vuodessa energiasäästöjen ansiosta.

Jos olet epävarma siitä, onko ilmanvaihtokoneen vaihto juuri sinun tapauksessasi kannattavaa, kannattaa konsultoida ammattilaista, kuten ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö IVAeris Oy:tä. He voivat auttaa arvioimaan vanhan laitteen kuntoa ja energiankulutusta sekä vertaamaan niitä uusiin laitteisiin. Näin voit tehdä perustellun päätöksen siitä, milloin ilmanvaihtokoneen vaihto on järkevää.


On tärkeää huomata, että ilmanvaihtokoneen vaihto on vain yksi osa rakennuksen energiatehokkuuden parantamista. Energiatehokkuutta voidaan parantaa myös esimerkiksi lisäämällä eristystä, uusimalla ikkunat ja ovet sekä hyödyntämällä uusiutuvaa energiaa. Kokonaisvaltaisen energiatehokkuuden parantaminen voi tuoda merkittäviä säästöjä ja lisätä rakennuksen arvoa pitkällä aikavälillä.


Ilmanvaihtokoneen vaihtoa kannattaa harkita, kun vanha laite alkaa olla elinkaarensa lopussa tai energiankulutukseltaan tehoton. Uuden koneen hankinta voi tuoda mukanaan merkittäviä energiasäästöjä ja parantaa sisäilman laatua. Ammattilaisen apu, kuten IVAeris Oy, voi auttaa arvioimaan vanhan laitteen kuntoa ja tekemään perustellun päätöksen ilmanvaihtokoneen vaihdosta.


IVAeris Oy on täällä auttamassa sinua ilmanvaihtokoneen vaihtoon liittyvissä kysymyksissä ja huolenaiheissa. Meille asiakkaat eivät ole vain numeroita, vaan haluamme tarjota henkilökohtaista palvelua ja tukea. Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää ilmanvaihdosta tai haluat tehdä kotisi tai kiinteistösi sisäilmasta terveellisemmän. Yhdessä voimme tehdä asumisesta ja työskentelystä miellyttävämpää ja terveellisempää korkealaatuista työnjälkeä unohtamatta. Puhdas ilma on elintärkeää, joten anna meidän auttaa sinua hoitamaan ilmanvaihtosi kuntoon.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page