top of page

Ragnar Arro

IV-asentaja

tyhjä.png
tyhjä.png
tyhjä.png
tyhjä.png

Olen Ragnar Arro, synnyin Virossa, Pärnu-nimisessä kaupungissa. Olin alle vuoden vanha, kun minulla diagnosoitiin kuulon äkillinen heikkeneminen. Se on melko harvinainen sairaus, eikä sille löydy yksiselitteistä syytä. Siitä lähtien olen ollut kuuro.


Opiskelin Viron Ammattikoulussa automaalariksi 3 vuotta, mutta kun muutin Suomeen, alalta ei löytynyt työpaikkoja. Suomen kielen taitoa vaadittiin työmarkkinoilla aina. Olen muuttanut Suomeen vuonna 2013, koska isoäitini oli Suomessa. Olen käynyt Valkea talo - kuurojen kansanopistossa maahanmuuttajakoulutuksen kuuroille. Kuurojen maahanmuuttajakoulutuksen tavoitteena oli edistää yleistä kotoutumista ja jatko-opintokelpoisuutta parantavia valmiuksia.


Olin yli kuusi vuotta töissä Messukeskuksessa saliapulaisena. Vuonna 2020 päätin kouluttaa itseni Taitotalossa. Valitsemani ammatti oli ilmanvaihtoasentaja, puhdistaja ja huoltaja.


Tulin IVAerikselle työharjoitteluun, ja harjoittelun lopussa toimitusjohtaja kertoi, että työkavereiden mielestä olin erittäin pätevä ja hyvä työntekijä ja että he haluavat ottaa minut töihin. Otin mahdollisuuden ilomielin vastaan, koska mielestäni työporukka on todella ystävällinen ja mukava.


Toimitusjohtaja ehdotti, että jatkan opiskelua ja kehitän osaamistani. Hänen kannustamanaan olen tällä hetkellä oppisopimuksella työsuhteessa.


Vapaa ajalla harrastan urheilua, kori- sekä lentopalloa ja futista, mutta korona-aikana harrastusmahdollisuudet vähenivät.tyhjä.png
tyhjä.png
tyhjä.png
Ragnar Arro

+358 10 206 3000

bottom of page