top of page

Ilmanvaihdon merkitys radonin torjunnassa

Radon on hajuton ja näkymätön kaasu, joka muodostuu maaperässä olevasta uraanista. Radonin haitalliset vaikutukset ovat hyvin tiedossa, ja sen pitkäaikainen altistuminen voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia, kuten keuhkosyöpää. Radonin torjunta on tärkeä osa terveellisen sisäilman varmistamista, ja ilmanvaihtojärjestelmä voi olla avainasemassa tässä.

Radonin leviäminen sisäilmaan


Radon pääsee sisätiloihin maaperän kautta. Radon kulkeutuu maaperästä talon rakenteisiin, josta se voi päästä sisäilmaan. Radonin leviämiseen vaikuttaa talon rakenteiden tiiveys ja ilmanvaihtojärjestelmä. Ilmanvaihtojärjestelmä voi olla tehokas keino estää radonin pääsy sisätiloihin.


Ilmanvaihdon merkitys radonin torjunnassa


Ilmanvaihtojärjestelmä on tärkeässä roolissa radonin torjunnassa. Ilmanvaihtojärjestelmä voi auttaa poistamaan radonia sisäilmasta ja estämään sen leviämistä talon sisätiloihin. Radonin poistaminen tapahtuu ilmanvaihtojärjestelmän avulla, jossa radon poistetaan talon ulkopuolelle. Radonin poistamiseen käytetään yleensä painovoimaista ilmanvaihtoa, jossa

talon sisäilma korvataan ulkoilmalla.

Ilmanvaihtojärjestelmän tehokkuus ja asianmukainen toiminta ovat tärkeitä radonin torjunnassa. Ilmanvaihdon tehokkuuden heikentyessä tai ilmanvaihdon puuttuessa kokonaan, radonin määrä sisäilmassa voi kasvaa. Tämän vuoksi ilmanvaihtojärjestelmän toiminta on tärkeää varmistaa säännöllisillä huolloilla ja tarkastuksilla.


Ilmanvaihdon huolto ja tarkastus


Säännöllinen huolto ja tarkastus ovat tärkeitä ilmanvaihdon toimivuuden varmistamiseksi. Ilmanvaihtojärjestelmän huoltoon kuuluu ilmanvaihtolaitteiden puhdistus ja säätö, kanavien puhdistus ja ilmanvaihtosuodattimien vaihto. Huolto poistaa ilmanvaihtojärjestelmästä likaa, pölyä ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat vaikuttaa ilmanvaihdon tehokkuuteen ja sisäilman laatuun.

IVAeris Oy on asiantunteva ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö, joka auttaa sinua varmistamaan, että ilmanvaihtojärjestelmäsi on toimiva ja tehokas radonin torjunnassa. Tarjoamme laadukasta ilmanvaihdon suunnittelua, asennusta ja huoltoa, jotta voit nauttia terveellisestä ja turvallisesta sisäilmasta. Ota yhteyttä, niin autamme sinua radonin torjunnassa ja terveellisen sisäilman varmistamisessa.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi19 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page