top of page

Raportti: IVAeris Oy:n taloudellinen tilanne ja tulevaisuudennäkymät

Rakennusalan yrityksemme, IVAeris Oy, kamppailee taloudellisten haasteiden kanssa nykyisessä markkinatilanteessa. Vuosi on ollut meille työntäyteinen ja aktiivinen, mutta samalla myös taloudellisesti haastava. Monet työprojektimme ovat kohdanneet kasvaneita materiaalikustannuksia, joita emme ole pystyneet siirtämään jo myytyihin töihin. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa useat projektit ovat taloudellisesti kannattamattomia.

Olemme kuluttaneet yrityksemme säästöt, mikä on hidastanut toimintaamme merkittävästi. Tämä on vaikuttanut erityisesti unkarilaiseen sisaryhtiöömme, jonka markkinoille asettumisessa on kohdattu haasteita. Yrityksellämme on tällä hetkellä vaikeuksia materiaalikustannusten maksamisessa, mutta olemme onnistuneet säilyttämään toimintakykymme, vaikkakin marginaalisesti. Suomen nykyinen taloustilanne ei tee asiasta helpompaa, mutta olemme vakuuttuneita, että ahkeralla työllä ja päättäväisyydellä selviämme näistä epävarmoista ajoista.


Suomessa on todettu tänä vuonna suurin konkurssimäärä lähes kymmeneen vuoteen, ja rakennusala on kärsinyt erityisen raskaasti. Tilastokeskuksen mukaan vuoden ensimmäisten viiden kuukauden aikana on jätetty 1393 konkurssihakemusta. Tämä on huomattavasti enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, jolloin konkurssihakemuksia jätettiin 1102. Rakennusalalla konkursseja on ollut peräti 270.


Ruotsissa tilanne on samankaltainen, ja myös siellä konkurssimäärät ovat olleet poikkeuksellisen suuria. Korkojen nopea nousu on kasvattanut velkaantuneiden yritysten velanhoitokustannuksia. Tämä on merkittävä tekijä erityisesti rakennusalalla, jossa konkurssimäärät ovat olleet korkeat.


Rakennusalalla on meneillään monia projekteja, mutta tulevaisuudessa uusia projekteja ei ole näkyvissä. Tämä saattaa johtaa lisäkonkurssien syntymiseen nykyisten projektien valmistumisen jälkeen. Myös rahoituksen saanti voi tulla haasteellisemmaksi, sillä yrityslainojen ehdot Euroopassa ovat tiukentuneet.


IVAeris Oy on erinomainen esimerkki yrityksestä, joka jatkaa kamppailua taloudellisten haasteiden kanssa. Vaikka olemme kohdanneet lukuisia haasteita, olemme sitoutuneita työskentelemään uutterasti selviytyäksemme näistä epävarmoista ajoista. On myös kannustavaa nähdä, että konkurssimäärät ovat laskeneet alkuvuoden piikin jälkeen. Tästä huolimatta, epävarmuus jatkuu, ja yritykset, kuten oma IVAeris Oy:mme, joutuvat jatkamaan sopeutumistaan jatkuvasti muuttuvaan taloudelliseen ympäristöön.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fiMikael Denut,

Toimitusjohtaja, IVAeris Oy

17 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page