top of page

Ilmanvaihdon merkitys sisäilman kosteuden hallinnassa

Sisäilman kosteus on tärkeä tekijä varmistettaessa terveellinen ja miellyttävä sisäilma. Liian kostea sisäilma voi johtaa home- ja kosteusvaurioihin sekä terveysongelmiin, kuten hengitystieinfektioihin, allergioihin ja astmaan. Ilmanvaihtojärjestelmän rooli on korvaamaton sisäilman kosteuden hallinnassa.

Ilmanvaihtojärjestelmän tehtävänä on poistaa kosteutta ja muita epäpuhtauksia sisäilmasta ja korvata se raikkaalla ulkoilmalla. Kun ilmanvaihto on riittävää ja tehokasta, kosteus ei pääse kertymään sisätiloihin, mikä vähentää home- ja kosteusvaurioiden riskiä.


Ilmanvaihtojärjestelmän merkitys kosteuden hallinnassa on erityisen tärkeä kosteissa tiloissa, kuten kylpyhuoneissa, pesutuvissa ja keittiöissä. Näissä tiloissa kosteutta syntyy runsaasti, ja ilmanvaihdon on oltava riittävää, jotta kosteus ei jää sisätiloihin. Liian kostea ilma edistää homeitiöiden kasvua, joka voi johtaa homevaurioihin ja terveysongelmiin.

Ilmanvaihdon merkitys kosteuden hallinnassa korostuu erityisesti talvella, kun sisäilman kosteus on korkeampi kuin ulkoilman kosteus. Talvella ilmanvaihtojärjestelmän on oltava tehokas poistamaan ylimääräinen kosteus sisäilmasta. Ilmanvaihdon tehokkuus talvella on tärkeää sekä sisäilman laadun että energiankulutuksen näkökulmasta.


Ilmanvaihtojärjestelmän huolto ja puhdistus ovat tärkeitä sisäilman kosteuden hallinnassa. Ilmanvaihtojärjestelmä tulisi huoltaa säännöllisesti, jotta se toimii optimaalisesti ja poistaa kosteutta ja muita epäpuhtauksia tehokkaasti. Ilmanvaihtokanavat tulee puhdistaa epäpuhtauksista, kuten pölystä ja kosteudesta, jotta ilmanvaihtojärjestelmä toimii tehokkaasti.

IVAeris Oy on ammattitaitoinen ilmanvaihtojärjestelmien asennus- ja huoltoyhtiö, joka tarjoaa laadukkaita palveluja ilmanvaihtojärjestelmien suunnitteluun, asennukseen ja huoltoon. Yrityksen asiantuntijat pystyvät tunnistamaan ja korjaamaan ilmanvaihtojärjestelmien puutteet ja varmistamaan, että järjestelmä toimii optimaalisesti kosteuden hallinnassa. Säännöllinen ilmanvaihtojärjestelmän huolto ja puhdistus parantavat sisäilman laatua ja vähentävät home- ja kosteusvaurioiden riskiä. Lisäksi tehokas ilmanvaihtojärjestelmä säästää energiakustannuksia ja parantaa rakennuksen energiatehokkuutta. Muista siis huoltaa ilmanvaihtojärjestelmäsi ja varmistaa terveellinen ja miellyttävä sisäilma!


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fiViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page