top of page

Miten ilmanvaihto vaikuttaa home- ja kosteusvaurioihin?


Home- ja kosteusvauriot ovat yleisiä ongelmia monissa kodeissa ja kiinteistöissä. Ne voivat aiheuttaa merkittäviä terveysriskejä ja vaurioittaa rakenteita. Ilmanvaihtojärjestelmän merkitys home- ja kosteusvaurioiden ennaltaehkäisyssä onkin korostunut viime vuosina, sillä ilmanvaihto vaikuttaa merkittävästi sisäilman kosteustasoon ja laatuun.


Kosteus ja homeen kasvu

Kosteus on yksi yleisimmistä kosteusvaurioiden aiheuttajista. Liian korkea kosteus voi johtaa homeen kasvuun ja muihin terveyshaittoihin. Homeen kasvu ilmassa voi aiheuttaa allergisia oireita, kuten nenän tukkoisuutta, hengitysvaikeuksia ja silmien kutinaa. Lisäksi homeen kasvu rakenteissa voi vaurioittaa rakennetta ja vaikuttaa sen kestävyyteen ja turvallisuuteen.


Ilmanvaihdon vaikutus kosteusvaurioiden ehkäisyssä

Ilmanvaihtojärjestelmä on tärkeässä roolissa kosteusvaurioiden ehkäisyssä. Ilmanvaihtojärjestelmä auttaa poistamaan kosteutta huoneilmasta ja estämään homeen kasvua. Ilmanvaihdon kautta poistuu kosteutta muun muassa suihkusta, keittiöstä ja pyykinpesukoneesta. Jos ilmanvaihto ei toimi asianmukaisesti, kosteus voi kertyä sisätiloihin, mikä johtaa korkeaan kosteustasoon ja homeen kasvuun.

Ilmanvaihtojärjestelmän tehokkuus ja asianmukainen toiminta ovat tärkeitä kosteusvaurioiden ennaltaehkäisyssä. Ilmanvaihdon tehokkuuden heikentyessä tai ilmanvaihdon puuttuessa kokonaan, huoneilmaan kertyy kosteutta, mikä johtaa korkeaan kosteustasoon ja homeen kasvuun. Tämän vuoksi ilmanvaihtojärjestelmän toiminta on tärkeää varmistaa säännöllisillä huolloilla ja tarkastuksilla.


Ilmanvaihdon huolto ja tarkastus

Säännöllinen huolto ja tarkastus ovat tärkeitä ilmanvaihdon toimivuuden varmistamiseksi. Ilmanvaihtojärjestelmän huoltoon kuuluu ilmanvaihtolaitteiden puhdistus ja säätö, kanavien puhdistus ja ilmanvaihtosuodattimien vaihto. Huolto poistaa ilmanvaihtojärjestelmästä likaa, pölyä ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat vaikuttaa ilmanvaihdon tehokkuuteen ja sisäilman laatuun. Lisäksi huolto ja tarkastus auttavat havaitsemaan mahdolliset viat ja korjaamaan ne ennen kuin ne aiheuttavat suurempia ongelmia.


IVAeris Oy on asiantunteva ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö, joka tarjoaa monipuolisia palveluita niin kotitalouksille kuin yrityksillekin. Meiltä saat asiantuntevaa ja luotettavaa apua ilmanvaihtojärjestelmän asennukseen, huoltoon ja korjaukseen. Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme!


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page