top of page

Miksi ilmanvaihdon suodattimien vaihtoväliä tulee tarkkailla?


Ilmanvaihtojärjestelmä on tärkeä osa terveellistä ja turvallista sisäilman laatua. Ilmanvaihtojärjestelmässä käytettävät suodattimet ovat välttämättömiä epäpuhtauksien ja haitallisten aineiden poistamiseksi ilmasta. Suodattimien vaihtoväli on kuitenkin tärkeää tarkkailla, jotta ilmanvaihtojärjestelmä toimii optimaalisesti. Tässä artikkelissa käsitellään ilmanvaihdon suodattimien vaihtoväliä ja sen tärkeyttä.


Ilmanvaihtojärjestelmän suodattimien tärkein tehtävä on poistaa ilmasta epäpuhtauksia ja pienhiukkasia. Suodattimet ovat erittäin tärkeitä erityisesti allergikoille ja astmaatikoille, sillä ne poistavat ilmasta haitallisia aineita, kuten pölyä, siitepölyä ja muita allergeeneja. Suodattimien vaihtovälejä tulee tarkkailla säännöllisesti, sillä likainen suodatin ei pysty tehokkaasti poistamaan epäpuhtauksia ilmasta.


Ilmanvaihdon suodattimien vaihtoväli on yksilöllinen ja riippuu monista tekijöistä, kuten ilmanvaihtojärjestelmän koosta, ilmanlaadusta ja käyttöasteesta. Yleensä suodattimien vaihtoväli on noin 3-6 kuukautta, mutta joissakin tapauksissa se voi olla lyhyempikin. Esimerkiksi tiloissa, joissa on runsaasti pölyä tai muita epäpuhtauksia, suodattimien vaihtoväliä tulee lyhentää.

Ilmanvaihdon suodattimien vaihtovälin tarkkaileminen on erittäin tärkeää, sillä likainen tai tukkeutunut suodatin voi aiheuttaa ilmanvaihtojärjestelmän tehottomuutta. Tämä voi johtaa siihen, että ilmanvaihtojärjestelmä kuluttaa enemmän energiaa ja lisää huoltokustannuksia. Lisäksi tukkeutuneet suodattimet voivat heikentää sisäilman laatua ja altistaa ihmiset haitallisille aineille.


Ilmanvaihdon suodattimien vaihtovälin tarkkaileminen ja vaihto on helppo tapa varmistaa ilmanvaihtojärjestelmän toimivuus ja sisäilman laatu. Suodattimien vaihto on myös kohtuullisen helppo tehtävä, jonka pystyy tehdä itse tai ammattilaisen avulla.

Suodattimien vaihto on myös ympäristöystävällinen teko, sillä tukkeutuneet suodattimet voivat johtaa suurempaan energiankulutukseen ja siten lisätä hiilidioksidipäästöjä. Suodattimien säännöllinen vaihtaminen vähentää myös ilmanvaihtojärjestelmän huoltotarvetta ja lisää sen käyttöikää.


On tärkeää muistaa, että ilmanvaihtojärjestelmän suodattimien vaihtoväli on vähintään kaksi kertaa vuodessa, mutta voi vaihdella käyttäjien määrästä tai tilan käyttötarkoitukseen mukaan. Siksi suodatin on vaihdettava tai puhdistettava säännöllisin aikavälein jotta ilmanvaihtojärjestelmä toimii optimaalisesti ja sisäilman laatu pysyy hyvänä.


Toivomme, että tämä artikkeli on auttanut sinua ymmärtämään ilmanvaihdon suodattimien vaihtovälin tärkeyden ja sen vaikutukset sisäilman laatuun. IVAeris Oy:n asiantuntijat ovat aina valmiita auttamaan sinua ilmanvaihtojärjestelmän asennuksessa, huollossa ja säädössä. Meille jokainen asiakas on tärkeä, ja haluamme tarjota sinulle henkilökohtaista ja ammattitaitoista palvelua. Jos kaipaat apua ilmanvaihtoon liittyvissä kysymyksissä, ota rohkeasti yhteyttä IVAeris Oy:n asiantuntijoihin. Yhdessä varmistamme, että voit nauttia puhtaasta ja terveellisestä sisäilmasta.

WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page