top of page

Näin suunnittelet tehokkaan ja huomaamattoman ilmanvaihdon - Asiantuntijan 10 vinkkiä


Hyvä ilmanvaihto on sellainen, jonka läsnäoloa ei edes huomaa. Sen on toimittava niin tehokkaasti ja hiljaisesti, että se sulautuu rakennuksen jokapäiväiseen elämään. Tämä artikkeli tarjoaa 10 ammattilaistason vinkkiä, joiden avulla voit aloittaa ilmanvaihdon suunnittelun.


  1. Ammattilaisen palkkaaminen suunnittelutyöhön Rakennusprosessi on tarkasti säädelty lainsäädännöllä. On tärkeää palkata pätevä pääsuunnittelija, joka ottaa vastuun rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmästä. Vanhojen rakennusten remontoinnissa suunnittelun merkitys korostuu entisestään, jotta ilmanvaihto integroituu huomaamattomasti rakennuksen osaksi.

  2. Ilmanvaihtolaitteen koko Kodin ilmanvaihtokoneen mitoituksen tulee vastata kodin tarpeita. Konetta valittaessa on tärkeää muistaa, että henkilömäärä ja toiminnot vaikuttavat tarvittavaan ilmanvaihtoon.

  3. Koneen automaattisäätö Ilmanvaihtojärjestelmän tulisi kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa. Älykäs kosteus- ja hiilidioksidiantureilla varustettu automatiikka säätää ilmanvaihdon määrää ilmanlaadun mukaan.

  4. Lämmöntalteenotto Ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenottokyky on sen tärkein ominaisuus. Tämä tarkoittaa sitä, kuinka hyvin kone pystyy hyödyntämään poistuvan ilman lämpöä lämmittämään sisään tulevaa ilmaa.

  5. Ilmanvaihtokoneen sijainti Ilmanvaihtokoneen sijainti on tärkeässä roolissa. Koneen sijoittaminen lämpimään, vähintään +10 C -asteiseen sisätilaan on suositeltavaa. Koneen äänen ei tulisi häiritä asukkaita ja sen huollon tulee olla helppoa.

  6. Ilmanvaihtokanavistot Mahdollisimman lyhyen ilmanvaihtokanaviston suunnittelu on suositeltavaa, koska pitkä ja monimutkainen kanavisto on kallis ja heikentää ilmanvaihdon tehokkuutta.

  7. Ulkoilmakanavan sijoittaminen Raitisilmasäleikön sijoitus talon viileämmälle puolelle on suositeltavaa, jotta aurinko ei lämmitä sisälle tulevaa ilmaa kesällä.

  8. Ilman kierto Koko asunnon läpi kiertävän ilman varmistaminen on tärkeää. Tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi jättämällä kynnykset pois ovien alta tai tekemällä ilma-aukkoja oviin tai seiniin.

  9. Käyttöönotto Ilmanvaihtojärjestelmän säätäminen ja käyttöönotto ovat tärkeitä osa-alueita järjestelmän hankinnassa. Asiantunteva käyttöönotto sisältää myös käytönopastuksen.

  10. Huolto Ilmanvaihtokoneen säännöllinen huolto on olennainen osa sen pitkäikäisyyttä. Suodattimien vaihto ja kanaviston puhdistus on tärkeä tehdä säännöllisesti.

Mikäli tarvitset apua ilmanvaihdon suunnittelussa tai toteutuksessa, älä epäröi ottaa yhteyttä IVAeris Oy:öön. Meillä on vuosien kokemus ilmanvaihtoratkaisuista ja me autamme mielellämme ilmanvaihdon suunnittelussa ja toteutuksessa. Muistathan, että hyvin suunniteltu ja toteutettu ilmanvaihto säästää energiaa, lisää asumismukavuutta ja parantaa sisäilman laatua.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi

Comments


bottom of page