top of page

Enervent Pelican eco EDW-CG ilmanvaihtokoneen huolto

Asiakkaat kyselevät meiltä ilmanvaihtoasioista jatkuvasti, ja nykyään yhä enemmän kysymykset alkavat sillä, että “Meille on Enervent Pelican eco EDW-CG konetta ja se on jo noin 10 vuotta vanha, pitäisikö sen huoltaa?”


Ilmanvaihtokoneiden huoltaminen on keskeinen osa rakennuksen ylläpitoa, varsinkin kun laitteisto alkaa olla iäkkäämpää. Enervent Pelican eco EDW-CG on suosittu ilmanvaihtokone, joka on tunnettu kestävyydestään ja tehokkuudestaan. Koneet, jotka on asennettu vuosien 2010 ja 2015 välillä, ovat nyt saavuttamassa iän, jossa huolellinen tarkastus ja mahdolliset huoltotoimenpiteet ovat tarpeen.Nykyaikainen digitaalinen Enervent MyAir ohjauslaite, joka näyttää lämpötilan 18.5°C vaaleanharmaalla seinällä, vierekkäin vankka valkoinen ilmanvaihtoyksikkö, joka on yhdistetty armaflexille eritetyihin ilmakanaviin teknisessä tilassa, esittelee tyypillisen Enervent Pelican eco EDW-CG ilmanvaihtojärjestelmän asennuksen.


Miksi ilmanvaihtokoneen huolto on tärkeää?


Ilmanvaihtokone, kuten Enervent Pelican eco EDW-CG, on suunniteltu kestämään, mutta säännöllinen huolto on avainasemassa sen toiminnan ja tehokkuuden ylläpitämiseksi. Huoltamaton ilmanvaihtokone voi johtaa ilmanlaadun heikkenemiseen, energian haaskaamiseen ja lopulta kalliisiin korjauksiin. Kymmenen vuotta on merkittävä rajapyykki, jolloin tarkastus ja huolto ovat erityisen suositeltavia.


Huollon tärkeimmät kohteet


1. Suodattimien vaihto: Tämä on yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä. Vanhat ja likaiset suodattimet rajoittavat ilmavirtausta ja heikentävät ilmanlaatua, lisäten samalla energiankulutusta. Suodattimien säännöllinen tarkastus ja vaihto varmistavat, että laite toimii optimaalisesti.


2. Tiivisteiden ja komponenttien tarkistus: Vuosien kuluessa tiivisteet voivat kulua ja komponentit voivat löystyä. Tarkista tiivisteiden kunto ja varmista, että kaikki mekaaniset osat, kuten lämpö- ja paine-eromittarit, toimivat moitteettomasti.


3. Järjestelmän tasapainotus ja säätö: Ilmanvaihtojärjestelmän oikea tasapainotus on kriittinen tekijä tasaisen ilmanjaon ja tehokkuuden kannalta. Tasapainotus tulisi tarkistaa ja säätää uudelleen, jos havaitaan, että tietyissä tiloissa on ilmanvaihdon puutteita.


4. Äänitason tarkistus: Mikäli laitteen äänitaso on noussut normaalia korkeammaksi, se voi olla merkki kulumisesta tai mekaanisesta viasta. Korkea äänitaso on usein ensimmäisiä merkkejä, jotka viittaavat siihen, että huolto on tarpeen.


Enervent Pelican eco EDW-CG on ollut luotettava valinta monille rakennuksille jo vuosia, mutta kuten kaikki tekniset laitteet, se vaatii huomiota ja huolenpitoa. Säännöllinen huolto varmistaa, että kone toimii tehokkaasti ja turvallisesti, ja ennen kaikkea pitää sisäilman laadun hyvänä. Jos ilmanvaihtokoneesi on saavuttanut tai ylittänyt kymmenen vuoden iän, on viisasta suunnitella perusteellinen tarkastus ja huolto. Näin varmistetaan, että kone palvelee tehokkaasti vielä monia vuosia eteenpäin.

4 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page