top of page

Miksi ilmanvaihtojärjestelmän vuotoja tulee välttää?

Ilmanvaihtojärjestelmän vuodot voivat aiheuttaa monia ongelmia, jotka voivat vaarantaa sekä terveyden että rakenteiden kestävyyden. Ilmanvaihtojärjestelmän tarkoitus on poistaa likaista ja kosteaa ilmaa sisätiloista ja korvata se raikkaalla ulkoilmalla. Jos ilmanvaihtojärjestelmä vuotaa, se voi heikentää sen kykyä suorittaa tätä tehtävää.

Ilmanvaihtojärjestelmän vuoto voi johtaa ilman huonoon laatuun ja kosteuden kertymiseen sisätiloihin. Kosteuden kertyminen sisätiloihin voi aiheuttaa home- ja kosteusvaurioita, mikä voi puolestaan johtaa terveysongelmiin, kuten hengitystieinfektioihin, allergioihin ja astmaan. Poistoilmakanavan vuoto voi myös vaarantaa rakenteita, sillä poistoilman kosteuskuorma voi työntyä rakenteisiin antamalla alusta homeitiöiden kasvuun.


Ilmanvaihtojärjestelmän vuoto voi myös aiheuttaa tarpeettomia kustannuksia. Kun ilmanvaihtojärjestelmä vuotaa, se ei toimi tehokkaasti, mikä voi johtaa energiankulutuksen kasvuun ja korkeampiin energiakustannuksiin. Lisäksi ilmanvaihtojärjestelmän vuoto voi vähentää sen käyttöikää, mikä johtaa tarpeeseen korjata tai vaihtaa järjestelmä aikaisemmin kuin olisi tarpeen.


Ilmanvaihtojärjestelmän vuodon havaitseminen voi olla haastavaa, sillä vuoto voi tapahtua missä tahansa ilmakanavassa. Tämän vuoksi ilmanvaihtojärjestelmän säännöllinen huolto ja puhdistus ovat tärkeitä. Ilmanvaihtojärjestelmä tulisi huoltaa säännöllisesti, jotta se toimii optimaalisesti ja puhdistaa ilmakanavat epäpuhtauksista. Huoltoon sisältyy myös ilmanvaihtojärjestelmän tiivisteiden tarkastaminen, mikä auttaa havaitsemaan mahdolliset vuodot ja korjaamaan ne ajoissa.


IVAeris Oy on ammattitaitoinen ilmanvaihtojärjestelmien asennus- ja huoltoyhtiö, joka tarjoaa laadukkaita palveluja ilmanvaihtojärjestelmien suunnitteluun, asennukseen ja huoltoon. Yrityksen asiantuntijat pystyvät tunnistamaan ja korjaamaan ilmanvaihtojärjestelmien vuodot ja varmistamaan, että järjestelmä toimii optimaalisesti ja turvallisesti. Säännöllinen huolto ja tarkastus auttavat välttämään mahdolliset vuodot ja varmistamaan, että ilmanvaihtojärjestelmä toimii kuten pitääkin. Asiantuntijamme voivat myös tarjota neuvoja ja vinkkejä siitä, kuinka ilmanvaihtojärjestelmän vuotoja voi ennaltaehkäistä ja mitä tehdä, jos vuoto havaitaan.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fiViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page