top of page

Korjaa Sisäilmaongelmat - Asiantuntijaopas


Sisäilman laatu on tärkeä osa päivittäistä hyvinvointiamme. Sisäilmaston ongelmat kehittyvät usein vähitellen ja saattavat jäädä huomaamatta ennen kuin ne alkavat aiheuttaa oireita. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme sisäilmaston korjaamista ja tarjoamme tietoa ja vinkkejä, joiden avulla voit parantaa sisäilmastoa kotonasi tai työpaikallasi.


Aktiivinen seuranta on tärkeää

Tärkeää on seurata säännöllisesti rakenteiden kuntoa, ilmanvaihdon toimintaa sekä lämpötilaa ja kosteutta. Poikkeamat normaalista voivat viitata sisäilmaongelmiin. Näin ollen, mitä aikaisemmin ongelma havaitaan, sitä helpompaa ja halvempaa sen korjaaminen on.


Oireet viestivät mahdollisista ongelmista

Oireet, kuten ihon, silmien, ylähengitysteiden ja limakalvojen ärsytysoireet sekä yleisoireet (esim. päänsärky ja väsymys) voivat viitata sisäilman ongelmiin. Jos oireet alkavat rakennukseen tultaessa ja helpottavat poissa oltaessa, on syytä tutkia sisäilman laatua tarkemmin. Pitkään jatkunut oireilu voi johtaa sairauksiin, kuten korva- tai hengitystietulehduksiin.

Rakenteiden kunnon tarkastaminen

Rakenteiden tarkastus on tärkeä osa sisäilman laadun parantamista. Rakenteissa havaitut kosteusjäljet, märkätilojen saumojen kunto, vesikaton ja ikkunapellitysten ehjyys sekä tuuletusraot ovat kaikki olennaisia seikkoja, jotka voivat vaikuttaa sisäilman laatuun.


Ilmanvaihdon toiminnan varmistaminen

Ilmanvaihto on keskeinen tekijä sisäilman laadussa. Ilmanvaihtojärjestelmän tulee toimia jatkuvasti ja venttiilien tulisi olla puhtaita ja auki. Riittämätön ilmanvaihto voi aiheuttaa ikkunoiden tai kylpyhuoneen peilin huurtumista tai hidastaa pyykin kuivumista.


Luota asiantuntijan arviointiin

Sisäilmaongelmien syiden selvittäminen vaatii asiantuntijan apua. Ammattilainen osaa tutkia rakenteita ja LVI-tekniikkaa sekä tehdä tarvittavat mittaukset ja arviot. Suosittelemme tilaamaan riittävän laajan selvityksen, koska rakennukset ovat usein moniongelmaisia.


Laadukas suunnittelu on puoli voittoa

Hyvin suunniteltu korjausprosessi on ensiarvoisen tärkeä sisäilman laadun parantamisessa. Suunnittelussa tulisi ottaa huomioon korjausten laajuus, tekojärjestys sekä uusien ja vanhojen rakenteiden ja materiaalien yhteensopivuus. Laadukkaat suunnitelmat ovat vankka pohja tuleville urakkatarjouksille ja kunnossapidolle.


Laadun varmistaminen työssä

Kun olet valmis aloittamaan korjaustyöt, pyydä tarjoukset päteviksi tunnetuilta urakoitsijoilta. Ole realistinen kustannusten ja aikataulun suhteen, jotta työn laatu ei kärsi kiireestä tai alihinnoittelusta. Käytä riippumatonta asiantuntijaa työn valvojana, joka varmistaa korkean laadun työn suorituksessa.


Pölyltä suojautuminen

Rakennustöissä syntyvä pöly voi olla terveydelle vaarallista. Käytä aina asianmukaista suojavarustusta, kuten hengityssuojaimia ja silmiensuojaimia. Homepurkutöissä on noudatettava erityisiä turvallisuusstandardeja, ja on suositeltavaa välttää asumista korjattavassa asunnossa työn aikana.


Tehokas jälkisiivous

Korjaustöiden jälkeen on tärkeää puhdistaa työmaa perusteellisesti. Homevauriotapauksissa on usein tarpeen puhdistaa kaikki pehmeät pinnat, kuten pestä tekstiilit ja tampata huonekalut.


Kun tarvitset apua

Jos tarvitset lisätietoa tai apua, voit olla yhteydessä isännöitsijään, kunnan rakennus- ja terveysvalvontaan tai johonkin sisäilmaan erikoistuneeseen yhdistykseen.


IVAeris Oy on ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö, jonka perusarvot ovat asiakastyytyväisyys, yhteistyö, vastuullisuus ja edistys. Olemme sitoutuneet auttamaan sinua sisäilmaongelmien kanssa ja tarjoamaan parhaan mahdollisen palvelun.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fiViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page