top of page

Miten ilmanvaihto vaikuttaa asumismukavuuteen?

Ilmanvaihto on keskeinen osa terveellistä ja viihtyisää sisäilmaa, ja sen merkitys asumismukavuuteen on usein aliarvostettu. Tässä artikkelissa kerromme, miten ilmanvaihto vaikuttaa asumismukavuuteen, annamme käytännönläheisiä neuvoja ilmanvaihdon parantamiseksi ja esitämme tarkkoja asiantuntijatietoja aiheesta.


Ilmanvaihdon tärkeys

Ilmanvaihto auttaa poistamaan kosteutta, hajuja ja sisäilman epäpuhtauksia, kuten hiilidioksidia, mikrobeja ja haitallisia kemikaaleja. Oikein toimiva ilmanvaihto pitää sisäilman raikkaana, edistää asukkaiden hyvinvointia ja vähentää sairauksien riskiä.


Käytännönläheisiä neuvoja


Tarkista ja puhdista ilmanvaihtojärjestelmän suodattimet säännöllisesti, vähintään keran vuodessa tai useammin, jos asut esimerkiksi erityisen pölyisessä ympäristössä.


  • Varmista, että ilmanvaihtoventtiilit ovat avoinna ja esteettömiä, jotta ilma pääsee kiertämään vapaasti.

  • Huolehdi, että ilmanvaihtokone on oikein säädettynä ja että se toimii optimaalisesti. Konsultoi ammattilaista, jos et ole varma oikeista säädöksistä.

  • Tarkista, että ilmanvaihtojärjestelmän hormit ja kanavat ovat kunnossa ja ettei niissä ole tukoksia tai vuotoja. Ammattilaisen tulisi tarkastaa hormit säännöllisesti.

  • Käytä liesituuletinta ruoanlaiton aikana ja pidä se päällä vielä 5–10 minuuttia laiton jälkeen, jotta ruoanlaitosta syntyneet hajut ja kosteus poistuvat tehokkaasti.

  • Vältä liiallista kosteuden muodostumista sisätiloissa, esimerkiksi kuivaamalla pyykki ulkona tai kuivausrummussa.

  • Huolehdi riittävästä ilmanvaihdosta myös kellari- ja ullakkotiloissa sekä autotalleissa, sillä ne voivat olla alttiita kosteusvaurioille ja homeongelmille.

Ilmoita heti huoltomiehelle tai isännöitsijälle, jos havaitset ongelmia ilmanvaihdossa, kuten outoja hajuja, vetoisuutta tai kosteusvaurioita. Ammattilaisen arvio voi auttaa valitsemaan sopivan vaihtoehdon.


Asiantuntijatietoa


Ilmanvaihtojärjestelmät voidaan karkeasti jakaa kahteen päätyyppiin: painovoimaiseen ilmanvaihtoon ja koneelliseen ilmanvaihtoon. Painovoimainen ilmanvaihto perustuu lämpötilaeroihin ja luonnolliseen ilmavirtaukseen, kun taas koneellinen ilmanvaihto käyttää mekaanisia laitteita, kuten puhaltimia, ilmaa vaihtaakseen. Koneellinen ilmanvaihto voi olla joko poistoilmanvaihto, jossa vain sisäilma poistetaan ulos, tai tulo- ja poistoilmanvaihto, jossa sisään tuleva ilma esilämmitetään tai -jäähdytetään lämmöntalteenotolla.

Nykyään yhä useammat rakennukset varustetaan energiatehokkailla ilmanvaihtojärjestelmillä, joissa on lämmöntalteenotto. Nämä järjestelmät voivat parantaa asumismukavuutta merkittävästi ja vähentää lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia.


IVAeris Oy on ilmanvaihdon asennus- ja huoltoalan ammattilainen, joka tarjoaa laadukasta ja asiantuntevaa palvelua ilmanvaihdon parissa. Me autamme sinua löytämään parhaan ratkaisun juuri sinun tarpeisiisi, oli kyseessä sitten ilmanvaihtojärjestelmän huolto, korjaus tai uuden järjestelmän asennus.

Henkilökohtaisesti en pidä suurtuotannon kokemuksesta, jossa asiakkaat ovat vain numeroita. Tervetuloa Aerisiin, yhtiöön, joka haluaa palvella teitä nöyrästi. Jos mieltäsi askarruttaa jokin ilmanvaihtoon liittyvä asia, älä epäröi ottaa yhteyttä! Tehdään yhdessä kaupankäynnistä inhimillinen kokemus, laadukasta työnjälkeä unohtamatta! Hoitakaa ilmanvaihtonne kuntoon. Tarvitset puhdasta ilmaa, ilman tauteja aiheuttavia epäpuhtauksia! Jos epäilet ilmanvaihdon ongelmia ja välität terveellisestä sisäilmasta, ota yhteyttä IVAeris Oy:n. WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page