top of page

Sisäilman laatu – terveellisen kodin edellytys

Kun saavumme kotiin, odotamme astuvamme rauhoittavaan, turvalliseen ja terveelliseen ympäristöön. Kuitenkin, harvoin pysähdymme miettimään, minkälainen merkitys ilmanlaadulla on terveydellemme ja hyvinvoinnillemme. Sisäilman laatu voi olla monimutkainen kysymys, mutta me IVAeris Oy:ssä ymmärrämme sen merkityksen ja haluamme tarjota sinulle tärkeää tietoa sekä käytännön vinkkejä sisäilman parantamiseksi.


Sisäilman riskit – Mikä voi mennä pieleen?

Kodin sisäilma voi sisältää erilaisia riskitekijöitä, jotka voivat vaikuttaa terveyteemme. Esimerkiksi kosteusvauriot, riittämätön ilmanvaihto tai radon voivat aiheuttaa merkittäviä haittoja. Erilaiset hajut voivat olla merkkejä näistä ongelmista. Tunkkainen, kellarimainen haju voi viitata kosteusvaurioon, ja tietyt kaasumaiset ja hiukkasmaiset epäpuhtaudet voivat tulla asuntoon riittämättömän ilmanvaihdon seurauksena.


On tärkeää ymmärtää, mistä ilma tulee asuntoon ja tarkastaa kotisi mahdolliset riskikohdat, kuten vesipisteet, märkätilat ja paikat, joissa käsitellään vettä. Kosteusvaurioiden merkkejä voivat olla pisarat ja valumajäljet, värinmuutokset ja näkyvä homekasvu. Käyttämättömät ulkoilmaventtiilit tai korjaamattomat vesivahingot voivat myös johtaa sisäilmaongelmiin.


Miten voimme parantaa sisäilmaa?

Ensimmäinen askel sisäilman parantamiseksi on ymmärtää ilmanvaihdon merkitys. Hyvä ilmanvaihto auttaa poistamaan kaasumaisia ja hiukkasmaisia epäpuhtauksia sekä hajuja. On tärkeää, että ilmanvaihto toimii jatkuvasti ja sitä tehostetaan erityisesti ruuanlaiton, saunomisen tai juhlien yhteydessä.


Korvausilman saanti on tärkeää, ja venttiilit tulisi pitää puhtaina ja avoinna. Kosteusvauriot tulisi korjata ajoissa, ja rakenteet kuivattaa mahdollisen vesivahingon tai tulipalon jälkeen. Radonpitoisuuden selvittäminen on myös olennaisen tärkeää, sillä suurina pitoisuuksina se voi aiheuttaa syöpäriskin. Radonpitoisuuden voi mitata helposti Säteilyturvakeskuksesta saatavalla mittauspurkilla.


IVAeris Oy – Autamme parantamaan sisäilmaa

IVAeris Oy on ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö, joka auttaa sinua parantamaan kodin sisäilman laatua. Olemme ylpeitä asiakastyytyväisyydestä, yhteistyöstä, vastuullisuudesta ja edistyksestä. Pyrimme jatkuvaan kehitykseen ja haluamme auttaa sinua varmistamaan, että kotisi sisäilma on terveellistä hengittää.


Kun tarvitset apua sisäilmaongelmien tunnistamisessa, korjaamisessa tai ehkäisemisessä, olemme täällä sinua varten. Käytämme alan parhaita käytäntöjä ja tarjoamme sinulle luotettavaa ja puolueetonta tietoa. IVAeris Oy:n periaate on "WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE" - tiedämme, välitämme ja saamme sen aikaan.


Ota rohkeasti yhteyttä, niin autamme sinua tekemään kodistasi terveellisen ja turvallisen paikan. IVAeris Oy 010 206 3000 www.aeris.fiinfo@aeris.fi


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Комментарии


bottom of page