top of page

Onko ilmanvaihtosi kunnossa? Ymmärrä merkitys ja vastuut

Ilmanvaihdon merkitys terveydelle ja viihtyisyydelle ei ole aina selvä, mutta sen toiminta on olennainen sekä kotona että työpaikalla. Huonosti toimiva ilmanvaihto voi nimittäin aiheuttaa terveysriskejä, kun sisäilman epäpuhtaudet ja kosteus jäävät tilaan. Tällöin seurauksena voi olla esimerkiksi päänsärkyä ja väsymystä.

Ilmanvaihto tulisi toimia niin, että ilma vaihtuu asunnoissa vähintään kerran kahdessa tunnissa, ja toimistoissa ilmavaihdon tulisi olla 9 litraa sekunnissa henkilöä kohti. Jos kosteus tiivistyy ikkunaan tai peiliin pidempään tai pyykki ei kuivu vuorokaudessa, ilmanvaihto ei välttämättä ole riittävä. Myös tunkkaisuus ja hajut voivat kertoa ilmanvaihdon riittämättömyydestä tai rakenteiden vaurioista.


Riittävä ilmanvaihto on usein yksinkertainen asia varmistaa. Huoneissa tulisi olla auki oleva ilmanvaihtoventtiili, ja venttiilit tulisi puhdistaa 1-2 kertaa vuodessa. Keittiössä hyvä ilmanvaihto edellyttää liesituuletinta tai -kuppua, joiden rasvasuodattimet tulee pestä vähintään 2-3 kertaa vuodessa.

Ilmanvaihdon ylläpitämisen ja seurannan lisäksi ilmanvaihdon perusparannus voi olla kannattavaa, sillä se parantaa sisäilman laatua, lämpöoloja ja energiataloutta. Kuka vastaa ilmanvaihdon toiminnasta? Asuinkerrostaloissa ja rivitaloissa yhtiö on yleensä vastuussa, kun taas asukas vastaa liesikuvun suodattimien ja venttiilien puhtaana pidosta.


IVAeris Oy on ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö, joka voi auttaa ilmanvaihdon perusparannuksessa tai ilmanvaihdon ylläpitotöissä. Palvelemme asiakkaita kokemuksella ja asiantuntemuksella, ja pyrimme tarjoamaan parhaan mahdollisen palvelun asiakkaan tarpeiden mukaan. IVAeris Oy:n perusarvoja ovat asiakastyytyväisyys, yhteistyö, vastuullisuus ja edistys, jotka ohjaavat toimintaamme jokaisessa tilanteessa. Ota yhteyttä meihin, niin teemme parhaamme varmistaaksemme, että ilmanvaihtosi toimii parhaalla mahdollisella tavalla.


Rohkaisemme kaikkia pitämään huolta ilmanvaihdostaan, sekä olemaan rohkeasti yhteydessä ammattilaisiin, jos ilmanvaihdon toiminnassa on parannettavaa. On tärkeää tietää, että jokainen voi vaikuttaa omalla toiminnallaan sisäilman laatuun ja sitä kautta omaan hyvinvointiinsa.


IVAeris Oy:n palvelut kattavat ilmanvaihdon suunnittelun, asennuksen ja huollon. Ammattitaitoiset työntekijämme auttavat mielellään kaikissa ilmanvaihtoon liittyvissä asioissa ja varmistavat, että sisäilma on raikasta ja terveellistä. Asiakastyytyväisyys, yhteistyö, vastuullisuus ja edistys ovat perusarvojamme, jotka ovat aina läsnä toiminnassamme. Autamme mielellämme tekemään ilmanvaihdostasi paremman – koska tiedämme, välitämme ja saamme aikaan tuloksia.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fiViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page