top of page

VOC:n vaikutus sisäilmaan: Mitä VOC tarkoittaa ja miten se vaikuttaa sisäilman laatuun?


Sisäilman VOC-pitoisuus voi olla terveysriski, jos sitä ei hallita. VOC eli haihtuvat orgaaniset yhdisteet voivat aiheuttaa hengitystie- ja silmäoireita, päänsärkyä ja muita oireita. Ilmanvaihdon merkitys sisäilman VOC-pitoisuuden hallinnassa on erittäin tärkeä.

Ilmanvaihtojärjestelmän tehtävänä on poistaa epäpuhtauksia sisäilmasta ja korvata se raikkaalla ulkoilmalla. Ilmanvaihtojärjestelmä poistaa myös VOC-yhdisteitä sisäilmasta ja estää niiden leviämisen. Kun ilmanvaihtojärjestelmä on riittävän tehokas, se pystyy poistamaan VOC-yhdisteitä sisäilmasta, mikä vähentää terveysriskejä.


Ilmanvaihtojärjestelmän merkitys sisäilman VOC-pitoisuuden hallinnassa korostuu erityisesti tiloissa, joissa käytetään paljon kemikaaleja, kuten laboratorioissa, autotallissa ja maalaamoissa. Näissä tiloissa VOC-pitoisuus voi nousta nopeasti, jos ilmanvaihto ei ole riittävää. Ilmanvaihtojärjestelmä auttaa poistamaan VOC-pitoisuutta ilmasta ja estämään niiden haitalliset vaikutukset sisäilman laatuun.


Ilmanvaihtojärjestelmän tehokkuus on tärkeää myös energiankulutuksen näkökulmasta. Ilmanvaihdon kuluttama energia voi olla merkittävä osa rakennuksen energiankulutuksesta, joten ilmanvaihdon optimaalinen säätö voi auttaa vähentämään energiakustannuksia.

Ilmanvaihtojärjestelmän huolto ja puhdistus ovat tärkeitä sisäilman VOC-pitoisuuden hallinnassa. Ilmanvaihtojärjestelmä tulisi huoltaa säännöllisesti, jotta se toimii optimaalisesti ja puhdistaa ilmakanavat epäpuhtauksista. Huoltoon sisältyy myös ilmanvaihtojärjestelmän tiivisteiden tarkastaminen, mikä auttaa havaitsemaan mahdolliset vuodot ja korjaamaan ne ajoissa.

IVAeris Oy on ammattitaitoinen ilmanvaihtojärjestelmien asennus- ja huoltoyhtiö, joka tarjoaa laadukkaita palveluja ilmanvaihtojärjestelmien suunnitteluun, asennukseen ja huoltoon. Yrityksen asiantuntijat pystyvät tunnistamaan ja korjaamaan ilmanvaihtojärjestelmien puutteet ja varmistamaan, että järjestelmä toimii tehokkaasti sisäilman VOC-pitoisuuden hallinnassa. IVAeris Oy:n palveluihin kuuluvat myös ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus ja suodattimien vaihto, jotka ovat tärkeitä sisäilman laadun ja ilmanvaihtojärjestelmän toimivuuden kannalta. Yritys tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja eri tilojen tarpeisiin ja auttaa asiakkaitaan saavuttamaan terveellisen ja miellyttävän sisäilman. Ota yhteyttä IVAeris Oy:n asiantuntijoihin, jos haluat varmistaa, että ilmanvaihtojärjestelmäsi toimii optimaalisesti ja sisäilman VOC-pitoisuus pysyy hallinnassa.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fiComentarios


bottom of page