top of page

Rakennusten ilmavuodot: Ongelmien ydin ja ratkaisun avain

Ilmanvaihtojärjestelmän toimivuus ja rakenteiden kosteudensiirto linkittyvät olennaisesti rakennuksen tiiviyteen. Tiiviys taas on suoraan yhteydessä rakennuksen vaipan ilmavuotoihin, jotka vaikuttavat sekä rakennuksen sisäilman laatuun että sen energiatehokkuuteen. Tässä artikkelissa pureudumme ilmavuotojen syihin, seurauksiin ja niihin ratkaisuihin, joilla ilmavuotoja voidaan hallita ja minimoida.

Ilmavuotojen seuraukset ja hallinta

Rakenteiden ilmavuodot ovat tavallisesti seurausta rakennusvaiheessa jääneistä raoista, vioittuneista höyrysuluista tai käytössä kuluneista rakennusosista ja tiivisteistä. Ilmavuotojen vaikutukset ovat moninaisia. Ne voivat aiheuttaa vetoa, heikentää sisäilman laatua, vähentää ilmanvaihdon tehoa ja kasvattaa lämmityksen energiankulutusta. Suurten ilmavuotojen hallintaan tarvitaan usein sekä rakenteiden korjaustoimenpiteitä että ilmanvaihtojärjestelmän säätämistä.

Vaikutus ilmanvaihtoon ja sisäilman laatuun

Rakennuksen tiiviys on avainasemassa ilmanvaihdon toimivuuden kannalta. Mitä tiiviimpi rakennus, sitä paremmin ilma kulkee suunnitellusti ilmanvaihtojärjestelmän kautta. Toisaalta, liian tiiviiksi syytettyjen "pullotalojen" ongelmien todellinen syy ei useimmiten ole itse tiiveys, vaan sisäilman epäpuhtauslähteiden ja puutteellisen ilmanvaihdon yhdistelmä. Hyvin toimiva ilmanvaihtojärjestelmä poistaa tehokkaasti epäpuhtaudet sisäilmasta ja parantaa näin sisäilman laatua.


Ratkaisuja ilmavuotojen hallintaan

IVAeris Oy on ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö, joka tarjoaa ratkaisuja rakennusten ilmavuotojen hallintaan. Perusarvojemme - asiakastyytyväisyyden, yhteistyön, vastuullisuuden ja edistyksen - ohjaamina tarjoamme asiakkaillemme parhaita mahdollisia ratkaisuja ilmanvaihdon ja sisäilman laadun parantamiseksi.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua ilmanvaihdon tai rakenteiden tiivistämiseen liittyvissä asioissa. Autammemielellämme löytämään parhaan ratkaisun juuri sinun tarpeisiisi.


Kannustus kokeiluun

Muistathan, että pienetkin toimenpiteet voivat merkitä suurta eroa ilmanvaihdon laadussa ja sisäilman laadussa. Usein paras tapa aloittaa on saada ammattilaisen tekemä kartoitus nykytilanteesta. IVAeris Oy:n asiantuntijat voivat auttaa sinua tunnistamaan mahdolliset ilmavuodot ja suositella tehokkaimmat korjaustoimenpiteet.

Kokeilemalla ja optimoimalla rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmää voit paitsi parantaa sisäilman laatua, myös vähentää energiankulutusta ja säästää kustannuksia pitkällä aikavälillä. On tärkeää muistaa, että jokainen rakennus on ainutlaatuinen, ja parhaat ratkaisut löydetään usein yksilöllisellä lähestymistavalla.


Yhteenveto

Ilmanvaihto ja rakenteiden tiiviys ovat keskeisiä tekijöitä sisäilman laadun ja rakennuksen energiatehokkuuden kannalta. IVAeris Oy:n asiantuntijat ovat täällä auttaakseen sinua hallitsemaan rakennuksesi ilmavuotoja ja optimoimaan ilmanvaihtojärjestelmän toimintaa.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fiViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page