top of page

Rakenteiden Kosteusvauriot - Miten Niitä Voidaan Ehkäistä?


Rakennuksen kosteusvauriot ovat yksi yleisimmistä sisäilmaongelmista. Ne eivät ainoastaan aiheuta terveysriskejä, vaan voivat myös johtaa rakennuksen rakenteelliseen heikentymiseen. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme kosteusvaurioiden syitä, riskejä ja sitä, kuinka niitä voidaan ehkäistä.


Suomessa sattuu vuosittain yli 20 000 vesivahinkoa, joista suuri osa johtaa rakenteiden kosteusvaurioihin. Kosteus voi päästä rakenteisiin monella tavalla, esimerkiksi vesikaton, seinien tai putkien vuotojen kautta. Tämän vuoksi on tärkeää havaita mahdolliset vuodot nopeasti, jotta ne voidaan korjata ajoissa.


Rakenteiden kosteusvaurioiden riskejä voidaan vähentää monilla toimenpiteillä. Ensinnäkin, vesijohdot olisi hyvä sijoittaa niin, että ne ovat näkyvissä, jotta vuodot voidaan havaita ajoissa. Toiseksi, vuotojen havaitsemisen jälkeen on tärkeää selvittää vahingon laajuus avaamalla kastuneet rakenteet. Tämä auttaa myös mahdollisten homekasvustojen havaitsemisessa.


Kosteuden pääsy perustuksiin voidaan estää kunnollisella salaojituksella ja pintavesien oikealla ohjauksella. Kunnolliset räystäät ja tuuletusraot auttavat myös pitämään rakenteet kuivina. Märkätilojen kohdalla on tärkeää käyttää vain niihin tarkoitettuja materiaaleja ja varmistaa, että kosteudeneristys on riittävä.

IVAeris Oy, ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö, on täällä auttamaan sinua ehkäisemään kosteusvaurioita ja parantamaan sisäilman laatua. Asiakastyytyväisyys, yhteistyö, vastuullisuus ja edistys ovat yrityksemme arvot, jotka ohjaavat toimintaamme. Haluamme auttaa asiakkaitamme saavuttamaan parhaat mahdolliset olosuhteet rakennuksissaan.


Rohkaisemme sinua ottamaan yhteyttä meihin, jos haluat lisätietoja kosteusvaurioiden ehkäisystä tai jos tarvitset apua ilmanvaihdon asennuksessa tai huollossa. Soita meille 010 206 3000, käy verkkosivuillamme www.aeris.fi tai lähetä sähköpostia osoitteeseen info@aeris.fi.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi


21 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page