top of page

Ilman kostuttaminen - Harkitse ennen kuin toimit

Kuivasta sisäilmasta kärsivät usein hakevat helpotusta ilman kostuttimista. Kuitenkin on tärkeää ymmärtää, että Suomen ilmasto vaatii ilman lisäkostutusta yleensä vain sydäntalven pakkaskausina, jolloin sisäilman suhteellinen kosteus saattaa laskea alle 25 prosentin. Ilman kostutuksen hyödyt voivat toki olla merkittäviä, mutta ne on suhteutettava mahdollisiin riskeihin.

Liiallinen kostutus yhdessä huonon ilmanvaihdon kanssa voi aiheuttaa kosteuden tiivistymistä rakenteisiin, mikä puolestaan lisää homevaurioiden riskiä. Lisäksi kostuttimissa seisova vesi on otollinen kasvualusta bakteereille, kuten vesistöissä esiintyvälle legionellalle. Tämä bakteeri voi aiheuttaa vakavan keuhkosairauden, legionelloosin, joka voi johtaa potilaan kuolemaan, jos sitä ei hoideta oikein.


Kodeissa kostuttimien käyttö on yleistä, mutta usein energiankulutus on suurempaa kuin hyöty. Paras tapa seurata ilman kosteustasoa on hankkia luotettava kosteusmittari. Kostutinta käytettäessä on tärkeää varmistaa mittarin avulla, ettei ilman kosteus nouse yli 45-50 prosentin. Suositeltavin kostutintyyppi on höyrykostutin.


IVAeris Oy on sitoutunut edistämään terveellistä sisäilmaa ja vastuullisia ilmanvaihdon ratkaisuja. Tunnemme ilmaston haasteet ja autamme asiakkaitamme saavuttamaan optimaalisen sisäilman laadun. Yhteistyössä voimme auttaa sinua löytämään oikeat ratkaisut kodin tai työpaikan ilmanvaihdon parantamiseksi. Asiakastyytyväisyys, yhteistyö, vastuullisuus ja edistys ovat arvojamme, jotka ohjaavat kaikkea toimintaamme. Muistathan, että me tiedämme, me välitämme ja me hoidamme homman.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fiViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page