top of page

Terveen työpaikan tuntomerkit - miten ilmanvaihto vaikuttaa työympäristöösi

Työpaikan sisäilma-olot vaikuttavat merkittävästi työntekijöiden viihtyvyyteen, terveyteen ja työtehoon. Erityisen tärkeää on huolehtia oikeasta lämpötilasta, riittävästä ilmanvaihdosta sekä epäpuhtauksien minimoinnista. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme terveen työpaikan tuntomerkkejä ja annamme vinkkejä, kuinka näitä asioita voidaan parantaa.

Ensinnäkin, oikea lämpötila on ensisijaisen tärkeää. Liian korkea tai matala lämpötila voi lisätä sisäilmaan liittyviä oireita, laskea työtehoa tai aiheuttaa epämukavuutta kuten nivelkipuja. Useimmat työntekijät viihtyvät 21-22 °C lämpötilassa, mutta yksilöllinen säätömahdollisuus parantaa viihtyisyyttä entisestään.


Toinen merkittävä tekijä on ilmanvaihto. Työtiloissa syntyy jatkuvasti epäpuhtauksia, joita on poistettava riittävällä ilmanvaihdolla. Ilmanvaihtoa tulee myös tehostaa tarpeen mukaan, kuten ennen työpäivän alkua ja siivouksen aikana.


Työpaikan tulisi olla myös hajuton ympäristö. Voimakkaat hajut voivat aiheuttaa epäviihtyisyyttä ja ärsyttää limakalvoja. Mikäli hajulähteitä ei voida poistaa, ilmanvaihtoa tulee lisätä. Tupakansavu on erityisen merkittävä terveyshaitta, joten tupakointi tulisi kieltää työpaikalla kokonaan.

Säännöllinen siivous on myös olennainen osa terveellistä työympäristöä. Siivouksessa tulisi välttää voimakkaita ja haisevia kemikaaleja sekä käyttää pölyä sitovia menetelmiä. Sisäilmastoa tulee myös seurata säännöllisesti, ja mahdollisiin ongelmiin tulee puuttua välittömästi.


IVAeris Oy on ilmanvaihdon asennus- ja huoltoyhtiö, joka kannustaa kaikkia työpaikkoja kiinnittämään huomiota sisäilman laatuun ja sen vaikutukseen työntekijöiden terveyteen ja viihtyvyyteen.


Toimimme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa terveellisempien ja viihtsempien työympäristöjen luomiseksi. Meidän perusarvojamme ovat asiakastyytyväisyys, yhteistyö, vastuullisuus ja edistys. Olemme sitoutuneet tarjoamaan asiantuntevaa palvelua ja ratkaisuja, jotka parantavat työpaikkojen ilmanvaihtoa ja sisäilman laatua. Uskomme, että pienilläkin muutoksilla voidaan saavuttaa merkittäviä parannuksia työpaikan sisäilmassa ja näin myös työntekijöiden hyvinvoinnissa.


Toivomme, että tämä artikkeli on rohkaissut sinua kiinnittämään enemmän huomiota työpaikkasi sisäilmaan ja sen vaikutukseen työntekijöiden hyvinvointiin. Muista, että asiantuntijamme ovat täällä auttaakseen sinua parantamaan työympäristöäsi.WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fiKomentar


bottom of page