top of page

Kosteuden tiivistyminen rakenteisiin - Vältä vauriot hankkimalla tietoa

Kosteus on usein kodin ja muiden sisätilojen terveyden kannalta kriittinen tekijä. Kosteus pääsee rakenteisiin kahdella tavalla - vesivuotojen kautta ja sisäilman kosteudesta tiivistymällä. Kosteuden tiivistyminen tapahtuu, kun vesihöyry jäähtyy kastepisteeseensä, johon vaikuttavat ilman lämpötila, pinnan lämpötila sekä ilmassa olevan vesihöyryn määrä.


Kosteudentuotto on usein ihmisperäistä, kuten pyykin kuivaus, keittäminen ja ihmiset itse. Koska ihmisperäistä kosteuden tuottoa ei voida kokonaan poistaa, ainoa ratkaisu on huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta. Ilmanvaihtoa tulee tehostaa aina kosteuden tuotannon lisääntyessä, muuten ylimääräinen kosteus voi tiivistyä rakenteisiin ja aiheuttaa vahinkoja.

Rakenteissa olevat kylmäsillat voivat alentaa pintalämpötilaa ja aiheuttaa kosteusvaurioita. Paras ratkaisu tähän on lisäeristys, mutta sen suunnittelussa on oltava tarkkana, jotta kosteusongelma ei siirry syvemmälle rakenteeseen. Vesihöyryn tiivistymistä rakenteiden sisäpinnoille voidaan estää pitämällä pintojen lämpötilat lähellä sisäilman lämpötilaa. Kosteusmittarin käyttö on suositeltavaa ilmankostutinta käytettäessä, jotta ilman kosteutta voidaan seurata ja tarkkailla, ettei tiivistymistä tapahdu esimerkiksi ikkunoiden pinnoille.

IVAeris Oy on erikoistunut ilmanvaihtoon, ja meillä on laaja tietotaito kosteuden hallinnasta ja sen vaikutuksista rakenteisiin. Pyrimme jakamaan tätä tietämystä asiakkaillemme ja auttamaan heitä välttämään kosteusvauriot. Yhteistyössä voimme löytää oikeat ratkaisut kosteuden hallintaan ja parantaa ilmanvaihtoa niin kodeissa kuin työpaikoillakin.


Toimintamme perustuu arvoihimme: asiakastyytyväisyys, yhteistyö, vastuullisuus ja edistys. Muistakaa, että me tiedämme, me välitämme ja me hoidamme homman.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page