top of page

IV-koneen vaihto? Omakotitalo: kone + vaihtotyö - Miksi vaihtaa ilmanvaihtokone?Huh, huono hengitys, eli aika vaihtaa ilmanvaihtokone!


Tiedätkö sen tunteen, kun tulet kotiin pitkän päivän jälkeen ja odotat raikasta ilmaa, mutta sen sijaan tuntuu, kuin kävisit tervehtimässä vanhaa kellaria? Jep, se on merkki siitä, että on aika päivittää ilmanvaihtokoneesi.


Nyt kuvittele tätä: tulet kotiin pitkän työpäivän jälkeen ja ensimmäinen henkäys kotiovella tuntuu kuin raikkaan vuoristoilman siivittämänä. Ei enää tunkkaista, vanhaa ilmaa, vaan puhdasta ja raitista hengitysilmaa. Tämä ei ole unta – tämä on todellisuutta, kun vaihdat vanhan ilmanvaihtokoneesi uuteen IVAeris Oy:n avulla.Nainen nauttii raikkaasta ilmasta vihreässä luonnonympäristössä Enervent-ilmanvaihtokoneen ansiosta.


Miksi vaihtaa ilmanvaihtokone?


Ensinnäkin, vanha ilmanvaihtokoneesi saattaa olla enemmän antiikkinen ilmastoihme kuin moderni ilmanvaihtolaite. Vanhat koneet voivat kuluttaa sähköä kuin nälkäiset teini-ikäiset ja tuottaa melua, joka muistuttaa rokkikonserttia. Puhumattakaan siitä, että ne eivät ehkä enää pidä sisäilmaasi puhtaana ja raikkaana. Uusi ilmanvaihtokone säästää energiaa, pitää kodin hiljaisena ja ennen kaikkea takaa raikkaan sisäilman. Mieti tätä kuin keuhkojen paratiisi – uusi laite pitää kotisi hengityksen terveenä ja energiatehokkaana.


Mitä vaihdossa tapahtuu? Paljastamme salaisuudet!


1. Vanhan laitteen poistaminen: Aikamatka ilman dinosauruksia

Sähköt pois päältä: Ennen kuin aloitamme, katkaisemme sähköt. Tämä ei ole se hetki, jolloin haluamme tuntea sähköiskuja – jännitystä elämään voi etsiä muualta.

Vanhan koneen irrottaminen: Poistamme vanhan ilmanvaihtokoneen varovasti. Tämä on kuin eron hetki vanhasta ystävästä, joka ei vain enää jaksa pysyä mukana. Irrotamme kannakkeet ja putket huolellisesti.


2. Uuden koneen asentaminen: Tervetuloa uuteen aikakauteen!

Paikan valmistelu: Siistimme ja valmistelemme asennuspaikan. Uusi ilmanvaihtokone ansaitsee tulla asennetuksi paikkaan, joka on puhdas ja valmis vastaanottamaan tämän teknologian ihmeen.

Kiinnitykset ja kannakkeet: Asennamme tukevat kannakkeet, jotta uusi laite pysyy paikoillaan kuin liimattuna. Hyvin tehty kannakointi estää laitetta heilumasta ja pitämästä ääntä, joka muistuttaa rumpusooloa.

Kanavien ja putkien liittäminen: Liitämme uuden koneen olemassa oleviin kanaviin ja putkiin tiiviisti. Tämä varmistaa, että ilma kulkee sujuvasti eikä vuoda ulos – sillä kuka haluaa maksaa lämmityksestä, joka karkaa savupiipun tavoin?


3. Sähkö- ja automaatioliitännät: Kun tekniikka kohtaa taikuuden

• Kytkemme uuden koneen sähköliitännät ja automaatiojärjestelmät. Tämä vaihe on kuin yhdistäisi kodin aivot ja keuhkot – kaikki toimii yhdessä täydellisen harmonisesti.


4. Käyttöönotto ja säätö: Säätöä ilman draamaa

Käyttöönotto: Käynnistämme uuden koneen ja varmistamme, että kaikki toimii oikein. Tämä on jännittävä hetki, kuin uuden auton ensimmäinen käynnistys.

Ilmavirtojen mittaus ja säätö: Mittaamme tulo- ja poistoilmavirrat huonekohtaisesti. Käytämme huippuluokan mittalaitteita. Tämä varmistaa, että jokainen huone saa juuri oikean määrän raitista ilmaa – ei liikaa, ei liian vähän, vaan juuri sopivasti.


Luovutusaineisto: Paperit kuntoon!


Kun työ on valmis, saat meiltä kattavan luovutusaineiston. Tämä ei ole vain kasa papereita, vaan kokoelma dokumentteja, jotka takaavat, että uusi laitteesi toimii aina parhaalla mahdollisella tavalla. Luovutusaineisto sisältää:Henkilö pitelee Enervent-ilmanvaihtokoneen esitteestä, joka kuvaa perhettä nauttimassa terveellisestä ja mukavasta sisäilmasta modernissa olohuoneessa.


Asennusohjeet: Näiden avulla voit seurata, miten uusi laite on asennettu ja mitä huoltotöitä se mahdollisesti tarvitsee tulevaisuudessa.

Säätöpöytäkirjat: Näistä näet tarkasti, miten ilmavirrat on säädetty ja että kaikki on tehty oikein.

Käyttöohjeet: Näiden avulla opit käyttämään uutta konettasi kuin ammattilainen.

Huolto-ohjeet: Nämä ohjeet kertovat, miten pidät laitteesi kunnossa ja varmistat sen pitkän käyttöiän.

Takuudokumentit: Nämä ovat sinun vakuutuksesi siitä, että kaikki on kunnossa ja laite toimii kuten pitää.


Kannakointi ja asennusohjeet: Tukea ja turvaa


Kannakointi on ilmanvaihtokoneen kiinnitystä, joka varmistaa, että laite pysyy tukevasti paikoillaan eikä tärise. Hyvin tehty kannakointi estää laitetta pitämästä ääntä ja varmistaa sen tehokkaan toiminnan. Asennusohjeet sisältävät kaikki tarvittavat vaiheet ja varmistavat, että uusi laite asennetaan oikein.


Säätö: Balanssia elämään


Ilmanvaihtojärjestelmän säätö on tärkeä vaihe, ellei tärkein, joka varmistaa, että järjestelmä toimii optimaalisesti. Tämä sisältää ilmavirtojen mittaamisen ja tasapainottamisen niin, että jokainen huone saa riittävästi raitista ilmaa ja poistoilma johdetaan tehokkaasti ulos. Säätö tehdään seuraavasti:


1. Perussäätö: Ennen ilmavirtojen mittausta suoritetaan toimintakokeet. Tämä varmistaa, että kaikki on valmiina ja mittaus voidaan tehdä oikein .

2. Ilmavirtojen mittaus: Käytämme huippuluokan mittalaitteita mittaamaan ilmavirrat huonekohtaisesti.

3. Säätöarvojen asettaminen: Säädämme ilmanvaihtoventtiilit niin, että ilmavirrat ovat suunnitellulla tasolla. Tämä voi vaatia useita säätökierroksia, mutta lopputulos on sen arvoinen.

4. Lopputarkastus ja dokumentointi: Tarkistamme lopuksi, että kaikki toimii hiljaisesti ja tehokkaasti. Kirjaamme kaikki säädöt ja mittaukset ylös, jotta ne ovat saatavilla tulevaisuuden tarkastuksia varten.


Lopputulos: Hengitä syvään ja nauti!


Kun tilaat ilmanvaihtokoneen vaihdon meiltä IVAeris Oy:stä, voit olla varma, että työ tehdään ammattitaidolla ja huolellisuudella. Varmistamme, että kotisi ilmanlaatu paranee ja energiatehokkuus nousee. Hengitä syvään ja nauti uudesta, raikkaasta ilmasta – olemme täällä auttamassa sinua joka vaiheessa!Moderni olohuone, jossa näkyy seinälle asennettu ilmanvaihtokoneen ohjauspaneeli, joka näyttää kotona olevan lämpötilan 18°C.Kiitos, että valitsit IVAeris Oy:n ilmanvaihtokoneesi vaihtoihin. Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai haluat lisätietoja palveluistamme. Hengitä helpommin – me hoidamme loput!


Kustannusarvio IV-koneen vaihdolle omakotitalossa


Ilmanvaihtokoneen vaihto omakotitalossa on merkittävä mutta erittäin kannattava investointi, joka parantaa sekä kotisi energiatehokkuutta että sisäilman laatua. Tällaisen projektin kustannukset voivat vaihdella, mutta yleisesti ottaen ne asettuvat seuraaville haarukoille:


1. Ilmanvaihtokoneen hinta: Laadukkaan ilmanvaihtokoneen hankintahinta on yleensä 1000-3000 euroa. Esimerkiksi Vallox 96 MV ilmanvaihtokone maksaa noin 1450 euroa, ja se sopii erityisesti keskikokoisiin omakotitaloihin  .


2. Asennustyö: Ilmanvaihtokoneen asennuksen hinta vaihtelee asennuksen monimutkaisuuden ja mahdollisten lisätöiden mukaan. Asennustyön kustannukset voivat olla noin 500-1500 euroa. Tämä sisältää vanhan koneen purkamisen, uuden koneen asentamisen sekä tarvittavat liitännät ja säädöt. Mahdolliset ylimenevät tunnit laskutetaan normaalisti 62 €/h (tarkista tämän hetkisen hinnaston: Hinnasto).


3. Lisätyöt: Ilmanvaihtokanavien nuohous ja ilmamäärien mittaus sekä tasapainotus ovat suositeltavia toimenpiteitä uuden ilmanvaihtokoneen asennuksen yhteydessä. Näiden lisätöiden kustannukset voivat vaihdella, mutta ne voivat tuoda merkittäviä hyötyjä pitkällä aikavälillä parantuneen ilmanlaadun ja järjestelmän tehokkuuden muodossa .


Kokonaisuudessaan ilmanvaihtokoneen vaihto voi maksaa 1500-4500 euroa riippuen työn laajuudesta ja valituista lisäpalveluista. Tämä investointi ei ainoastaan paranna kotisi mukavuutta ja terveyttä, vaan se voi myös johtaa merkittäviin säästöihin energiakustannuksissa tulevaisuudessa. Ota yhteyttä IVAeris Oy:hin, niin annamme sinulle tarkan ja räätälöidyn kustannusarvion juuri sinun kotisi tarpeisiin.Nainen nauttii raikkaasta ilmasta vihreässä luonnonympäristössä Enervent-ilmanvaihtokoneen ansiosta.

WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Oy

010 206 3000

www.aeris.fi

info@aeris.fi

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page